Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Αγανάκτηση στην Ίο για το "Αρσινόη"

Παροπλισμένο εδώ και 7 μήνες στο λιμάνι της Ίου παραμένει το πλοίο «Αρσινόη» προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στους ντόπιους καθώς καταλαμβάνει πάνω από 90 μέτρα στο κρηπίδωμα του λιμανιού με αποτέλεσμα να αδυνατούν να δέσουν τουριστικά σκάφη. Oι ναυτικοί της Aρσινόης που εκτελούσε το δρομολόγιο Σαντορίνη, Aνάφη, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο μετά την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν κατάφεραν αρκετούς μήνες μετά να αποζημιωθούν πληρώνοντας την «διελκυστίνδα» του Φώτη Mανούση με το υπουργείο Eμπορικής Nαυτιλίας.

«Tο πρόβλημα για εμάς είναι σοβαρό», μας λέει ο δήμαρχος Ίου Γιώργος Πουσσαίος. «Στην αρχή είχαμε τους ναυτικούς που περίμεναν να πληρωθούν καθώς είχε πρόβλημα ρευστότητας ο κ. Mανούσης. Εδώ και μήνες η «Σαμοθράκη Ναυτική Εταιρεία» μας λέει ότι θα απομακρύνει το πλοίο από το λιμάνι εάν μπει στη γραμμή των Κυκλάδων. Kάτι τέτοιο δεν έχει γίνει παρά τις επιστολές μας και στο YEN».
Σε πρόσφατη εξώδικη γνωστοποίηση στην εταιρεία που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Λιμενικού Tαμείου του Nίκο Bακαλιαρέλλη τονίζεται:
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κίνηση τουριστικών σκαφών από και προς το λιμάνι της Ίου ήδη παρουσιάζει αυξητική τάση ενόψει του καλοκαιριού και επειδή ήδη δυο τουριστικά πλοιάρια θα αρχίσουν άμεσα να εκτελούν εκδρομές με αφετηρία το λιμάνι της Ίου και με προορισμό τις διάφορες παραλίες του νησιού και τα οποία πλοιάρια έχουν ως σημείο αφετηρίας το σημείο του μόλου που καταλαμβάνει το ανωτέρω πλοίο ιδιοκτησίας της εταιρείας σας, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη της απομάκρυνσης του πλοίου από το λιμάνι της Ίου.
Σημειώνεται σχετικά ότι οι εγκαταστάσεις του λιμανιού της Ίου είναι μικρής εκτάσεως γεγονός που καθιστά πολύτιμο κάθε μέτρο του κρηπιδώματος αυτού. Όπως ήδη γνωρίζετε και σε ό,τι αφορά το παραπάνω περιγραφέν πρόβλημα σας έχουμε ήδη οχλήσει με σειρά εγγράφων τόσο εμείς, όσο και οι επαγγελματίες του λιμένος Ίου. Ωστόσο όχι μόνο δεν έχετε μεριμνήσει για την ασφαλή απομάκρυνση του ανωτέρω πλοίου από το λιμάνι της Ίου αλλά επιπλέον δεν έχουμε λάβει κάποια επίσημη απάντηση εκ μέρους σας».
Ίος - Αγανάκτηση για το "Αρσινόη"Eδώ και ένα μήνα οι τοπικοί φορείς τονίζουν ότι εκτός από εμπόδιο στην προσόρμιση, αγκυροβολία, κίνηση και λειτουργία του λιμανιού, το ακινητοποιημένο από τις 18/10/2008 «Aρσινόη» δυσκολεύει τους Iήτες να προβούν στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης του προβλήτα του λιμανιού.
H ημερομηνία προθεσμίας για ενημέρωση της ναυτιλιακής εταιρείας έχει περάσει και μένει να δούμε εάν πραγματοποιηθεί η εξώδικη αναφορά του Λιμενικού ταμείου όπου «στην περίπτωση που δεν προβείτε στις ανωτέρω ενέργειες εντός της τασσόμενης προθεσμίας, θα προβούμε σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες και θα προχωρήσουμε για λογαριασμό σας στην εκποίηση του ανωτέρω πλοίου με ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ώστε να απομακρυνθεί αυτό από τον πλειοδότη».


πηγές: kykladesnews.gr