Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009

γενικά τοπικά 4/05/09

Μεγάλης σημασίας οι αποφάσεις του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Ερμούπολης
καθώς θα συζητηθεί η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού με στόχο να δεχθεί τα λύματα όλων των δήμων του νησιού.
Να τονίσουμε εδώ ότι ο βιολογικός της Ερμούπολης ήδη δέχεται το 80% των λυμάτων της Σύρου.
Θετικοί φαίνεται να είναι και οι τρεις δήμαρχοι του νησιού.
Οι δήμαρχοι άνω Σύρου και ποσειδωνίας μάλιστα δηλώνουν ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να λυθεί το αποχετευτικό της Σύρου.

Ο δήμαρχος Ερμούπολης εμφανίζεται ποιο διαλλακτικός καθώς έχουν "ακουστεί" αντιδράσεις από τοπικούς φορείς του δημοτικού διαμερίσματος του Μάννα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ και η γνωμοδότηση της διεύθυνσης δημοσίων έργων της περιφέρειας στην τοπική εφημερίδα κοινή γνώμη.


Στη Χώρα Μυκόνου το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΤΕΔΚ Κυκλάδων για το 2009

Στη Χώρα Μυκόνου πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Κυκλάδων για το 2009, ενώ την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Σάββατο 16/5), σε ειδική εκδήλωση πρόκειται να βραβευτεί ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης, για τη πολύχρονη και σημαντική προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν στο «Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο» στην Αργύραινα Μυκόνου, με ώρα έναρξης την 9η πρωινή.

Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, θα ακολουθήσει η εισήγηση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ από τον Πρόεδρό του κ. Γιάννη Δεκαβάλλα, ενώ η παρουσίαση των Οικονομικών Απολογισμών Ετών 2007 και 2008 θα γίνει από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου ΤΕΔΚ, κ. Γρυπάρη Δημήτρη, Δημοτικό Σύμβουλο Ερμούπολης.

Θα υπάρξουν στη συνέχεια τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των Συνέδρων επί των εισηγήσεων του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ και θα ακολουθήσουν τέσσερις εισηγήσεις που αφορούν:

* Το ΕΣΠΑ 2007 – 2013. (Εισηγητής: Μαράκης Νικόλαος Δήμαρχος Νάξου).
* Θεσμικά και Οικονομικά των ΟΤΑ. (Εισηγητής: Κοντός Λουϊζος, Δημοτικός Σύμβουλος Πάρου).
* Νησιωτική Πολιτική. (Εισηγητής: Πουσσαίος Γεώργιος, Δήμαρχος Ιητών) και
* «Χωροταξικός Σχεδιασμός και Περιβάλλον». (Εισηγητής: Γλυνός Ιωάννης, Δήμαρχος Κορθίου Άνδρου).

Το βράδυ της ιδίας ημέρας το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ σε ειδική εκδήλωση, στον ίδιο χώρο («Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο»), θα βραβεύσει τον π. Δήμαρχο Μυκόνου κ. Χρήστο Βερώνη, ενώ η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Θοδωρή Ξυδιά.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (Κυριακή 17/5), περιλαμβάνει τη παρουσίαση των Πορισμάτων των Επιτροπών για «ΕΣΠΑ 2007-2013 και Τ.Α.», τα «Θεσμικά και Οικονομικά των ΟΤΑ», τη «Νησιωτικότητα» και το «Χωροταξικό Σχεδιασμό και Περιβάλλον».

Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις των Συνέδρων, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων, θα ολοκληρωθεί με τις αποφάσεις και τα σχετικά ψηφίσματα.
πηγές:κοινή γνώμη,syrostoday.gr