Σάββατο, 2 Μαΐου 2009

«Στρατόπεδο συγκέντρωσης» μεταναστών - έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Τουρκία 30 χρόνια μετά

Πήγε ο Παυλόπουλος στη Πάτρα για να στείλει τους πρόσφυγες στην εξορία
Έρχονται οι εκλογές και ο υπουργός εσωτερικών κύριος Προκοπής Παυλόπουλος σε μια προεκλογική σύσκεψη βρέθηκε στη Πάτρα να δώσει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα των προσφύγων (καταυλισμό) και των πολιτών (Πόλις Εάλω).
Σε αυτήν την πολυθόρυβη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/04 πάρθηκε ή μάλλον ανακοινώθηκε κάποιες απίστευτες αποφάσεις για τους πρόσφυγες. Αποφάσεις που στη ουσία για ακόμη μια φόρα στηρίζεται στην απάνθρωπη προσφυγική πολίτικη της βίας και της εξορίας με κυριότερα στοιχεία όπως η βια, εξορία, φυλάκιση, επαναπρωθέσεις και καθόλου μη σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά μη σεβασμός στα προσφυγικά δικαιώματα.
Καταρχήν όμως πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίου που ο κύριος Παυλόπουλος επέλεξε τώρα να πάει στη Πάτρα σε ένα περίοδο που πλησιάζει οι εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Ο υπουργός εσωτερικών με την παρουσία του στη Πάτρα πήγε να κερδίσει ψήφους κατά κορυφώνοντας το κροηδο παιχνίδι της πολιτείας πάνω στα έντονα προβλήματά των προσφύγων και των πολιτών και όχι να δώσει καμία λύση σε κανένα πρόβλημα. Ένα παιχνίδι που ήδη ήταν σε εξέλιξη μεταξύ των διαφόρων φορέων στο νομού Αχαΐας (Ν.Δ & το ΠΑΣΟΚ).
Το παραπάνω όμως μέχρι εκεί που έχει σχέση με τις εκλογές και προεκλογικές προπαγάνδες δεν αφορά και τόσο πολύ εμάς τους μετανάστες όσο τους ίδιους τους Έλληνες, αφού σαν μετανάστες δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε ενώ αν και κανονικά πρέπει.
Εξάλλου οι εκλογές και ο κατασκευασμένος προεκλογικός πόλεμος σε μια ελληνική πραγματικότητα είναι θέμα κληρονομικότητας και συνήθειας, δηλαδή ένας μέσο Έλληνας αυτόματα θα ψηφίσει το κώμα που ψηφίζουν ή ψηφίσαν οι γονείς και οι προγονοί του.
Αυτό που μας νοιάζει όμως πάρα πολύ και εκφράζουμε την έντονη αντίδραση και την οργή μας αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός και ενδεχόμενος σύντομα θα εφαρμοσθεί κιόλας έστω και με βια και με επιχειρήσεις σκούπας. Τα μέτρα αυτά είναι η μεταφορά των προσφύγων από το άθλιο αυτοσχέδιο καταυλισμό που βρίσκεται στην Ηρώων Πολυτεχνείο (κοντά στο λιμάνι της Πάτρας) και ήδη από τις αρχές του 2008 είναι υπό πολιορκία της αστυνομία, σε ένα άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης έξω από τη πόλη της Πάτρας κάπου στο πουθενά.
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ότι πήγε ο υπουργός Παυλόπουλος στη Πάτρα για να φταίξει την φυλακή και την ονόμαζε φυλασσόμενη κέντρο “φιλοξενίας” στις εγκαταστάσεις της ΜΟΜΑ (παλιά στρατόπεδα) στη περιοχή Δρέπανο της ανατολικής Πάτρας που στη πραγματικότητα συμφορά με της ανακοινώσεις θα είναι μια κανονική φυλακή με συνθήκες φυλάκισης και φρουρούς και το χειρότερο από όλα η απαράδεκτη πολίτικη της εξορίας για των προσφύγων, άλλα και η συνολικής κατάσταση των προσφύγων όχι μόνο στη Πάτρα άλλα και σε ολόκληρη τη χώρα που δείχνει την ανευθυνότητα των άρχων για την αναγνώριση της προσφυγικής ταυτότητας και προφανώς τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων αυτών.
Η απελπισία, ανασφάλεια, εκμεταλλευτή, και αβεβαιότητα κατάσταση των προσφύγων στη Ελλάδα ξεκινάει από τα κέντρα κρατήσεις (φύλακες) στα νησιά του Αίγιο και καταλήγει στις καλύβες του καταυλισμό της Πάτρα.
Ο κύριος Παυλόπουλος και οι συνεργάτες του στη Πάτρα το ξέρουν πολύ καλά ότι ένα κάντρο κράτησης εξορίας και απομόνωση δεν λύνει κανόνα πρόβλημα ούτε των προσφύγων άλλα ούτε και των πολιτών(Πόλις Εάλω) της γύρο περιοχή του λιμάνι απλός θα είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση στο πλαίσιο προεκλογικά καμπάνια της Ν.Δ σε μια περιοχή που παραδοσιακά στηρίζουν το αντίπαλο τους κώμα δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.
Το πιο αστείο και απίστευτο όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό κώμα “αριστεράς” όπως λένε οι στελέχη του κώματος, παίζουν πιο έξυπνο το προεκλογικό τους παιχνίδι στη Πάτρα “το τι θα κάνει με τους λαθρομετανάστες η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν μας αφορά και δεν μας νοιάζει, αυτό που θέλουμε εμείς (οι τοπικές αρχές στη Πάτρα) είναι ότι να τους πάρει όλους από το νόμο Αχαΐας και να τους πάει όπου θέλει, μόνο να εξαφανισθούν από δω” τονίζουν με τέτοια απαράδεκτα επιχειρήματα.
Και τέλος με λίγα λόγια όσο που υπάρχει η φυγή και η δίωξη των ανθρώπων από της χώρες καταγωγής τους θα υπάρξει και η προσφυγιά και η μετανάστευση. Η βια, η φυλάκιση, η εξορία, η αστυνόμευση και κλειστά σύνορα δεν είναι η λύση που προσπαθεί να το εφαρμόσει το κράτος. Ούτε η λύση είναι να τους πάνε όλους να πετάξουν στη θάλασσα που θέλει το ΠΑΣΟΚ (στη Πάτρα ειδικά), άλλα ούτε και η σιωπή που έχει επέλεξε το ΚΚΕ.
Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι και χρειάζεται πολίτικη που να σέβεται πρώτα από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων.

από: ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΗ Η ΓΗΠρόβλημα που συνδέεται με την τρομοκρατία χαρακτηρίζει , εμμέσως πλην σαφώς,τη αυξανόμενη λαθρομετανάστευση στη χώρα μας η ετήσια (για το 2008) έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία.
www.state.gov/s/ct/rls/crt/2008/122432.htm

Ταυτόχρονα κάνει αναφορά στις "εξτρεμιστικές δηλώσεις" που κάνουν από τη φυλακή τα συλληφθέντα μέλη της 17Ν, και αναγνωρίζει ως ενεργές οργανώσεις, εκτός από την "17 Νοέμβρη", τους "Επαναστατικούς Πυρήνες" (ΕΛΑ) και τον "Επαναστατικό Αγώνα". "Θα εξετάσουμε την έκθεση και εφόσον κριθεί αναγκαίο θα πράξουμε τα δέοντα" τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.
"Η Ελλάδα όλο και εντονότερα αποτελεί πύλη εισόδου λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Νότια Ασία προς την Ε.Ε. και υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο διέλευσης για τρομοκράτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και ΗΠΑ", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, όπου προστίθεται ότι "το 2008 αυξήθηκαν δραματικά οι δίοδοι λαθρομεταναστών στο Αιγαίο και συνελήφθησαν περίπου 100.000 λαθρομετανάστες".
Για τη "17 Νοέμβρη" επισημαίνεται ότι συλληφθέντα μέλη της συνέχισαν να προβαίνουν σε εξτρεμιστικές δημόσιες δηλώσεις από τη φυλακή, όπως ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος, μέσω του Τύπου, κάλεσε σε άμεση δράση κατά του καπιταλιστικού συστήματος, ενώ για τον "Επαναστατικό Αγώνα" γίνεται αναφορά στα περιστατικά της 23ης Δεκεμβρίου, όταν βλήθηκε λεωφορείο των ΜΑΤ στο Γουδί, και της 24ης Οκτωβρίου, όταν τοποθετήθηκε βόμβα στην εταιρεία Shell .
Επίσης διατηρούνται και σε αυτή την έκθεση οι επισημάνσεις για τις επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών εναντίον "ιμπεριαλιστικών-καπιταλιστικών στόχων" και αμερικανικών εταιρειών.
Ταυτόχρονα στο εισαγωγικό σημείωμα υπογραμμίζεται ότι " Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν ισχυρή πορεία (record) αντί-τρομοκρατικής συνεργασίας", μέσω προγραμμάτων όπως το CSI (Container Security Initiative), καθώς και η συμμετοχή της χώρας μας στην Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (ISAF).
Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε το State Deparetment,εξακολουθεί να θεωρεί ως πέρασμα τρομοκρατών την Ελλάδα...παρολες τις φιλικές σχέσεις της Κυβέρνησης με αυτή της Αμερικής.
Αυτό συμβαίνει καθώς:
Παρόλο που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε όλους τους τρομονόμους δεν έχει επικυρώσει ακόμη την σύμβαση μεταξύ Αμερικής-Ελλάδας,η οποία θα επιτρέπει την έκδοση κρατουμένων,υπόπτων για εμπλοκή σε τρομοκρατικές οργανώσεις,στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ,για ανάκριση.
Το παραπάνω μάλιστα,σύμφωνα με τον ημερήσιο τύπο,αποτέλεσε και μείζον θέμα της συνάντησης Καραμανλή-Obama η οποία έγινε τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα,με το πρόσχημα του ότι η Ελλάδα αποτελεί πέρασμα τρομοκρατών,η Αμερικανική Κυβέρνηση,θέλει να στείλει τα δικά της μηνύματα στους κυβερνώντες μας...ώστε να τους πιέσει αναφορικά με τις καλές σχέσεις που διατηρούμε με τους "βόρειους",πράγμα το οποίο ενοχλεί πολύ τα επεκτατικά σχέδια της Δύσης.


Το τουρκικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο με τον οποίο καθιερώνεται και πάλι ύστερα από 30 χρόνια η ημέρα της Πρωτομαγιάς ως αργία.


Μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, που για πρώτη φορά επιτράπηκε να διεξαχθεί στην εμβληματική πλατεία της Πόλης, Ταξίμ.
Ομάδες εκατοντάδων διαδηλωτών συγκρούσθηκαν επί ώρες με τις ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας, εκτοξεύοντας πέτρες, βόμβες Μολότοφ και μεγάλες βίδες, καταστρέφοντας προθήκες καταστημάτων και τραπεζών. Η αστυνομία προέβη σε 68 συλλήψεις.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού, θωρακισμένα οχήματα και δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της 20.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Δύο σημαντικές εργατικές ενώσεις, η DISK, και KESK, συμμετείχαν στη μαζική διαδήλωση, όπως επίσης και κόμματα της Αριστεράς, και το φιλοκουρδικό Κόμμα για μια Δημοκρατική Κοινωνία (DTP), με κύρια συνθήματα «Χέρι χέρι ενάντια στον φασισμό», «η καταπίεση δεν θα μας σταματήσει», «Ζήτω η 1η Μαΐου» και «Ζήτω η Επανάσταση και ο Σοσιαλισμός».
Για πρώτη φορά ένα τμήμα από 5.000 διαδηλωτές επετράπη να εισέλθει στην Πλατεία Ταξίμ, με την άφιξή του να καταχειροκροτείται από τους διαδηλωτές, που είδαν σε αυτή μία νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος, με πολλούς ανθρώπους μάλιστα να σχηματίζουν κύκλους για να χορέψουν.
Ενώ:
Ανακοινώθηκε την Παρασκευή στην Άγκυρα η νέα τουρκική κυβέρνηση. Ο Αχμετ Νταβούτογλου, ο ως σήμερα διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν, αλλά όχι βουλευτής, "σπάνιο για την πολιτική ζωή στην Τουρκία"- τοποθετείται υπουργός των Εξωτερικών, ο δε έως σήμερα υπουργός των Εξωτερικών Αλι Μπαμπατζάν -στη σκιά της κρίσης της τουρκικής οικονομίας μετά από τη διεθνή κρίση- "επανέρχεται" πλέον στο υπουργείο των Οικονομικών.
"Επιθυμούμε ένα ισχυρότερο υπουργείο Οικονομικών, αποκλειστικά υπεύθυνο για την οικονομική μας πολιτική" τονίστηκε από τον Τούρκο πρωθυπουργό σε δήλωσή του.
Ο κατάλογος των νέων υπουργών "εγκρίθηκε" νωρίτερα από τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, διέρρευσε επίσης.
Ο ανασχηματισμός αυτός έπεται, χρονικώς, των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία.
πηγή: refugeesvoice,tvxs,protothema,prezatv