Σάββατο 2 Μαΐου 2009

γενικά....2/5/09

Στο εδώλιο για κακούργημα τα μέλη της εταιρείας Κτηματολόγιο με απόφαση του ΑΠ

Με απόφαση του Αρείου Πάγου (ΑΠ) θα δικαστούν και πάλι – αυτή την φορά για κακούργημα - τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας Κτηματολόγιο κ. Νίκος Γαλιδάκης και Ιωάννης Ρέγκας (διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ., αντιστοίχως).
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Γιώργου Σανιδά, σύμφωνα με την οποία τα δυο μέλη της διοίκησης της Κτηματολόγιο πρέπει να δικαστούν για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και όχι πλημμελήματος.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι οι κύριοι Γαλιδάκης και Ρέγκας, ως υπεύθυνοι διαχείρισης των χρημάτων για την εκτέλεση του Εθνικού Κτηματολογίου, διασπάθισαν μεγάλα χρηματικά ποσά «με σκοπό να ωφελήσουν τους αναδόχους του έργου με τους οποίους υπέγραψαν παρανόμως συμπληρωματικές συμβάσεις, χωρίς αυτές να εγκριθούν αρμοδίως».
Μάλιστα στην σχετική εισήγηση του προς την Ολομέλεια ο κ. Σανιδάς είχε αναφέρει ότι «με βάση αυτές τις συμπληρωματικές συμβάσεις οι ανάδοχοι έλαβαν επιπλέον χωρίς αντίστοιχο έργο 110 εκατ. ευρώ, κατά τα οποία ζημιώθηκε η Κτηματολόγιο Α.Ε. και κατ’ επέκταση το Δημόσιο, αφού μάλιστα αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 100 εκατ. ευρώ».
Επιπλέον, τα δύο μέλη της εταιρείας, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σανιδά διέθεσαν κονδύλια σε διαφημιστικές εταιρείες στις οποίες συμμετείχαν φιλικά πρόσωπα του κ. Γαλιδάκη χωρίς να παραχθεί κανένα έργο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για κατασπατάληση 100 και πλέον εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τα δύο μέλη της διοίκησης της εταιρείας μαζί με άλλους 21 συναδέλφους τους είχαν απαλλαγεί - ορισμένοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και άλλοι με βούλευμα. Πλέον, μετά την απόφαση της Ολομέλειας η υπόθεση θα εκδικαστεί και πάλι χωρίς να τίθεται θέμα παραγραφής του αδικήματος.


Σήμα κινδύνου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα εκπέμπει τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, στις ανοιξιάτικες προβλέψεις της για την οικονομία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι αυτό θα ξεπεράσει και πάλι το 100% του ΑΕΠ, ενώ η ανάπτυξη θα υποχωρεί με ρυθμό μεγαλύτερο από-0,5%.
Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους πάνω από το 100% του ΑΕΠ, έναντι πρόβλεψης της Ελλάδας για 96,1% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναθεωρήσεις του δημοσιονομικού ελλείμματος, έχει θορυβήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που απαιτεί μέτρα και μάλιστα την επομένη των ευρωεκλογών. Έτσι, ενώ άλλες χώρες στηρίζουν την ανάπτυξη μέσω της δημοσιονομικής χαλάρωσης, η Ελλάδα υποχρεώνεται να τη «στραγγαλίσει», επιβάλλοντας νέους φόρους και κόβοντας μισθούς, επειδή έχει ξεφύγει το δημόσιο χρέος της. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να συνεχίσει την πίεση ζητώντας και νέα αναθεώρηση του Ασφαλιστικού, καθώς αυτό θεωρείται καθοριστικό για την εξέλιξη του δημόσιου χρέους.


Συνεχίζετε η προσπάθειας απαξίωσης του διαδικτύου

Ένας στους πέντε νέους που σερφάρουν στο Διαδίκτυο, θαμώνες των Ιντερνετ καφέ, παίρνει ναρκωτικές ουσίες τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, έξι στους δέκα πίνουν πάνω από τρεις καφέδες, ενώ την εβδομάδα ξεπερνούν τις σαράντα ώρες μπροστά από τον υπολογιστή.
Το 27% των χρηστών είναι εξαρτημένοι [εμφανίζουν: χαμηλή αυτοπεποίθηση, ψυχαναγκαστική διάθεση, ψυχολογική αναστολή, σιωπή, απόσυρση στον εαυτό τους, σύγκρουση με το περιβάλλον τους λόγω της χρήσης (καθηγητές, γονείς, φίλοι), χαμηλή επίδοση στις σπουδές και υποτροπή], περίπου ένας στους τρεις είναι άνδρες, οκτώ στους δέκα είναι ηλικίας 12-24 ετών.
Το 86% των εξαρτημένων προτιμούν παιχνίδια, chat και ιστοσελίδες.
Το 70% των εξαρτημένων από το Ιντερνετ παρακολουθούν πορνοσελίδες από μισή ώρα μέχρι δυόμισι ώρες την ημέρα, το 47% νιώθουν μόνοι και απροστάτευτοι σε σύγκριση με το 10,5% των μη εξαρτημένων.
Τα παραπάνω συμπεράσματα αποτελούν μέρος της έρευνας που διενεργήθηκε από το ΤΕΙ Αθήνας, για πρώτη φορά στη χώρα μας, από τον Ιανουάριο έως λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα σε περιοχές όπως η Νέα Χαλκηδόνα, ο Κολωνός, το Μενίδι, τα Ανω Λιόσια, το Νέο Ηράκλειο, τα Κάτω Πατήσια, το Ιλιον, η Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά και ο Γέρακας. Από τους ερωτηθέντες 291 ήταν άντρες και 144 ήταν γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι 18-20 χρόνων με τυπική απόκλιση 1,2 χρόνια.


πηγές: protothema,enet