Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

γενικά καθημερινά 18/05/09

ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει επιπλέον ποσοστό του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom μέσα στο 2010.

Σε συνέντευξη του εχτές στο πρώτο θέμα ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου
αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα , όπως η πολυσυζητημένη υπόθεση Παυλίδη.
Ένα από τα κυριότερα θέματα,πάντα κατά την γνώμη μου,ήταν οι απαντήσεις του σε ερώτηση σχετικά με το δημόσιο χρέος και με το πώς αυτό θα θα μειωθεί,σε αυτό το σημείο ο υπουργός αναφέρθηκε ξεκάθαρα στις προθέσεις της κυβέρνησης,με ενδεχόμενο της πώλησης ενός επιπλέον ποσοστού του OΤΕ στην Deutsche Telekom...
χαρακτηριστικά γράφτηκε:

-H Ευρωπαϊκή Ενωση και οι διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει το 2009 άνω του 100% του ΑΕΠ. Πώς θα μειωθεί αυτό; Συζητάτε το ενδεχόμενο της πώλησης ενός επιπλέον ποσοστού του OΤΕ στην«Deutsche Telekom»;

Στη σύμβαση με την «Deutsche Telekom» προβλέπεται η δυνατότητα πώλησης ενός επιπλέον ποσοστού - μάλιστα στην τιμή των 27,5 ευρώ ανά μετοχή, αντί 11 ευρώ που είναι σήμερα.

-Δηλαδή υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταβιβαστεί εντός του έτους ή το 2010;

Το προβλέπει η σύμβαση. Θα δούμε...



τα συμπεράσματα δικά σας...


17ο Οικονομικό και Περιβαλλοντικό Φόρουμ του ΟΑΣΕ


Η Ν. Μπακογιάννη,υπουργός Εξωτερικών,κηρύσσει σήμερα το πρωί την έναρξη των εργασιών του 17ου Οικονομικού και Περιβαλλοντικού Φόρουμ του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), που θα διεξαχθεί στο Λαγονήσι.Αφού η Ελλάδα έχει αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού.
Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο: «Η Διαχείριση της Μετανάστευσης και η Διασύνδεσή της με τις Οικονομικές, Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Πολιτικές της Όφελος της Σταθερότητας και της Ασφάλειας στην Περιοχή του ΟΑΣΕ».


εμπορικό κέντρο δρομολογεί ο ΟΣΕ στον Πειραιά

Τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας δρομολογεί ο ΟΣΕ στον Πειραιά, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του.
Το σχέδιο προβλέπει ένα πενταώροφο ή εξαώροφο κτίριο συνολικής έκτασης 40.000 τ.μ. και πάνω, που στο ισόγειό του θα στεγάζεται ο νέος σταθμός του ΟΣΕ και του προαστιακού και από πάνω θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, εστίασης και εμπορικά καταστήματα, πέραν των γραφείων. Ο χώρος είναι το οικόπεδο των 15 στρ. όπου βρίσκεται ο τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πειραιά και ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, κινείται διαδικασία αλλαγής του συντελεστή δόμησης για τα κτίρια του ΟΣΕ, ώστε να βελτιωθεί η ανταποδοτικότητα τους και η αναβολή στη δρομολόγηση των διαδικασιών συνδέονται κατά πληροφορίες με την αλλαγή στο συντελεστή από τα συναρμόδια υπουργεία.
Η επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ σε συνδυασμό με την ταχύτερη προώθηση πώλησης πακέτων από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΠΑ, φαίνεται να αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδιασμού από το υπ. Οικονομίας για να αντιμετωπισθούν οι πιέσεις της Κομισιόν για συγκράτηση των ελλειμμάτων και η ραγδαία διεύρυνση του δημόσιου χρέους.





πηγες:(έντυπο)πρώτο θέμα,e-typos,anthrwpothirida