Σάββατο 25 Απριλίου 2009

γενικά....

Patriot-ες

Μια από τις πολλές πτυχές του σκανδάλου της Siemens είναι και αυτή των εξοπλιστικών προγραμμάτων...
Σύμφωνα με το μέχρι τώρα κατηγορητήριο η γερμανική εταιρία φαίνεται ότι ξόδεψε περίπου 10 εκατ. ευρώ για τον χρηματισμό προσώπων που θα της επέτρεπαν να επικρατήσει στον διαγωνισμού για τους πυραύλους Patriot το 1999 , δηλαδή ακριβώς 10 χρόνια πριν...
Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι με το συγκεκριμένο θέμα θα μπορέσουν να ανατρέψουν την ατζέντα ή τουλάχιστον να περάσουν την άποψη του "όλοι ίδιοι είναι"...
Καλό θα ήταν πάντως να κρατάνε μικρό καλάθι στο Μαξίμου καθώς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν εδώ και καιρό περιθωριοποιηθεί από την ηγεσία του.....



Χωρίς χημειοθεραπείες κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο της Ρόδου λόγω έλλειψης σκευασμάτων.
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που ταλανίζουν το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα,
που κινδυνεύει πλέον με γενικό λουκέτο.
Οι υπεύθυνοι του αιματολογικού τμήματος απηύθυναν έκκληση στα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου να φροντίσουν για την προμήθεια χημειοθεραπευτικών συ σκευασμάτων καθώς τα αποθέματά τους βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Ο κίνδυνος να υπάρξει αναβολή στις χημειοθεραπείες των ασθενών με κακοήθειες είναι ορατός. Καρκινοπαθείς, αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι προχθές ήταν στο νησί ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος για την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά δεν επισκέφτηκε το νοσοκομείο των πολλών προβλημάτων.
Υποσχέθηκε ότι σε 15 ημέρες θα επισκεφθεί ξανά τη Ρόδο για να ασχοληθεί με θέματα υγείας και προσπάθησε ανεπιτυχώς να υποβαθμίσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας λέγοντας ότι είναι από τα καλύτερα της χώρας μας.



Αμετακίνητος στη θέση του, να μην διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Βουλή, εμφανίζεται με νεότερο έγγραφό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. «Κατάχρηση εξουσίας συνιστά όχι μόνο η παράλειψη δίωξης ενόχου αλλά και η δίωξη κάποιου αθώου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σανιδάς, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ενοχή των εμπλεκόμενων υπουργών.
Παρά τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τμήματος του δικαστικού κόσμου ο Γ. Σανιδάς δεν αλλάζει γνώμη, καθώς -όπως επισημαίνει σε σημερινό έγγραφό του- "ουδέν νεότερο στοιχείο προέκυψε σε βάρος υπουργών που να δικαιολογεί την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή".
Ο κ. Σανιδάς, μάλιστα, για να αιτιολογήσει την απόφασή του επικαλείται και την αναφορά των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση και στην οποία δεν υπάρχει λέξη περί ευθύνης υπουργών.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απαντώντας εμμέσως σε όσους του καταλογίζουν παράβαση καθήκοντος και επιχείρηση "κουκουλώματος" της υπόθεσης, σημειώνει ότι "θα παραβίαζε τη συνείδησή του και το νόμο και θα διέπραττε το έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας ή παράβασης καθήκοντος αν έστελνε τα στοιχεία στη Βουλή".
Ταυτόχρονα εμμέσως πλην σαφώς καταλογίζει σκοπιμότητα σε τμήμα των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ για τη δημιουργία τεχνητής έντασης και ποινικοποίησης της πολιτικών που τα ονόματά τους "ακούστηκαν" στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
ένα ενδιαφέρων άρθρο από το tvxs για τον κ. Σανιδά


κράτος Ελλήνων αστυνομικών....

Κατατέθηκε σήμερα τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία η Αρετή Γρηγοροπούλου, -αδελφή του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια- θα εξετασθεί, μόνο προφορικά, στις ενδοσχολικές εξετάσεις όλων των μαθημάτων της Γ' Τάξης του Λυκείου.
Η αδελφή του άτυχου μαθητή θα εισαχθεί σε Σχολή ή Τμήμα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (A.E.I.) της προτίμησης της και καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 27, παρ. 1, περ. α', του π.δ. 60/2006.


δηλαδή παραδέχεστε ότι είστε δολοφόνοι.....??


Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Ελεύθερη πρόσβαση σε κορυφαία βιβλία, όπως το χειρόγραφο της «Βίβλου του Διαβόλου» που χρονολογείται τον 13ο αιώνα και το αρχαίο ιαπωνικό μυθιστόρημα «Η ιστορία του Γκέντζι» έχουν πλέον οι χρήστες του διαδικτύου μετά από την έναρξη της λειτουργίας της Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης (BNM από την έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι.
Η ΟΥΝΕΣΚΟ, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και 32 άλλοι οργανισμοί συντέλεσαν στην δημιουργία της πρώτης Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης.
Η διαδικτυακή Βιβλιοθήκη περιέχει χειρόγραφα, χάρτες, σπάνια βιβλία, ταινίες, ηχητικό υλικό και φωτογραφίες από εθνικές βιβλιοθήκες διάφορων χωρών. Η BNM θα επιτρέπει την αναζήτηση και την πλοήγηση σε επτά γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, κινεζικά, ισπανικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ρωσικά), ενώ το περιεχόμενο της θα προσφέρεται σε διάφορες γλώσσες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για ένα έργο το οποίο βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη του Google.

επισκεφθείτε την : http://www.wdl.org/en/



πηγές: tvxs,parapolitiki,kala-nea,prezatv....