Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

γενικά....καθημερινά ....(2)

“Νομικά αδύνατη” θεωρεί (!) ο Παυλόπουλος τη μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο σε αορίστου χρόνου

Από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι με βάση το υπάρχον Σύνταγμα είναι νομικά δύνατη η αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
(Ανοίγουμε μία παρένθεση : Κύριε Παυλόπουλε, μάλλον η επιχειρηματολογία σας υστερεί σε βασικά σημεία.
Κατά πρώτον κάποια στιγμή όλοι οι Κυβερνώντες αυτής της Χώρα και εσείς ειδικότερα σήμερα θα πρέπει να σταματήσετε αυτό το “γαϊτανάκι” της επίκλησης αποφάσεων, διαταγών, εντολών, εκθέσεων και ότι άλλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον σας.
Εάν μία απόφαση βολεύει τις κυβερνητικές επιδιώξεις την υιοθετείτε αμέσως και στις αντιδράσεις απαντάτε με το μονότονο: τι μπορούμε να κάνουμε; Η Ε.Ε αποφασίζει. Εάν από την άλλη μεριά - όπως τώρα - δεν σας συμφέρει κάτι, επικαλείστε το Σύνταγμα, την πολιτική διαθήκη του Καποδίστρια και τη Διακήρυξη εν είδει Συντάγματος που υπογράφηκε στην Τροιζήνα. Κατά δεύτερον και κυριότερο, τη γενιά αυτή των συμβασιούχων ΕΣΕΙΣ και η Κυβέρνηση σας τη δημιουργήσατε.
Με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις έχετε στα χέρια σας ομήρους χιλιάδες νέους ανθρώπους που αφού δεν μπορέσατε να τους δώσετε τίποτε άλλο, ένα ίχνος προοπτικής, αποφασίσατε να τους κάνετε δημόσιους υπαλλήλους. Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ πίσω στο χρόνο.
Αρκούν 5 χρόνια πριν, όταν το 2004 υποσχόσασταν όσα υποσχόσασταν σε κάποιους άλλους συμβασιούχους. Ο Παυλίδης, το Βατοπέδι, η Siemens, οι Patriot, και ότι άλλο μπορεί να απασχολεί το μυαλό και τη σκέψη σας ωχριούν μπροστά σε αυτό που απασχολεί όλους τους συμβασιούχους των δικών σας κυβερνητικών ημερών: ο καθημερινός επιούσιος. Ο μισθός που γίνεται φαγητό, δόση για στεγαστικό δάνειο, δόση για την πιστωτική κάρτα πρέπει, οφείλετε, να καταλάβετε ότι δεν είναι “πολιτικό παιχνιδάκι”. Βόμβα είναι και μάλιστα τέτοιας ισχύος που μπορεί να σας εξαϋλώσει πολιτικά…)
Μάλιστα ο Π.Παυλόπουλος ήταν κατηγορηματικός, οποιαδήποτε και αν είναι η μορφή της σύμβασης, είτε είναι σύμβαση έργου ή σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.
Από την πλευρά του ο Αλ.Αλαβάνος που είχε καταθέσει και τη σχετική ερώτηση, απάντησε στον υπουργό ότι το μόνο πράγμα που τελικά επιτυγχάνει με αυτή την τακτική, είναι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι μέσω των Δικαστηρίων στα οποία θα προσφύγουν και αναρωτήθηκε γιατί δεν προχωρά η Κυβέρνηση σε μία νομοθετική ρύθμιση βάσει και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Στη δευτερολογία του ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τους συμβασιούχους να μην μπουν σε δικαστικές περιπέτειες που το μόνο που θα τους αποφέρουν είναι τα έξοδα!!



Στα ερωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγουν οι σύλλογοι ΑμεΑ και σύλλογοι Γονέων ΑμεΑ της χώρας, για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

Ελάχιστα είναι τα ειδικά σχολεία, ενώ η νομοθετική ρύθμιση της Ειδικής Αγωγής μένει χωρίς αντίκρισμα, καθώς δεν δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια για υποδομές και πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Απασχόλησης και τη Βουλή, δεκαπέντε σύλλογοι ΑμεΑ και σύλλογοι γονέων ΑμεΑ. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζουν ότι, από τα 180.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, μόνο 13.500 παρακολουθούν κάποια μορφή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μόλις το 10% συνεχίζει σε δευτεροβάθμια ειδική αγωγή. Τα ειδικά σχολεία είναι σχεδόν ανύπαρκτα, τα τμήματα ένταξης ή τα ειδικά εργαστήρια έχουν ανεπαρκέστατες υποδομές και προσωπικό.
Τα προγράμματα των δήμων μένουν στη μέση, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης, η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών με αναπηρίες βρίσκονται στα σπίτια τους ή αφημένα σε τάξεις κοινών σχολείων, ενώ δεν προωθείται η αυτόνομη διαβίωση σε ξενώνες με εξειδικευμένο προσωπικό.
Κάθε συνεδρία εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και φυσιοθεραπείας κοστίζει 30-40 ευρώ, δηλαδή 360-960 ευρώ τον μήνα. Το δημόσιο επιστρέφει 53 ευρώ για εργοθεραπεία, 53 ευρώ για φυσιοθεραπεία και 150 ευρώ για λογοθεραπεία, δηλαδή 256 ευρώ τον μήνα. Το ΙΚΑ δίνει 200-230 ευρώ
και η Πρόνοια 450 - 720 ευρώ το δίμηνο.


ανακοίνωσή
Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών περί νομοσχεδίου για κουκούλες


Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές για να καλύψει τις περιπτώσεις των κουκουλοφόρων και της αυτεπάγγελτης δίωξης στην περίπτωση της περιύβρισης δημοσίων υπαλλήλων.
Κατά συνέπεια, αναφέρει ο ΔΣΑ, οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε πρόσφατα στην Βουλή "ουδέν θα εισφέρουν στον επιδιωκόμενο σκοπό".








Blog του Υπουργείου Παιδείας

www.meafora.gr













πηγή: newsblog,prezatv,antrwpothirida