Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

γενικά....καθημερινά ....

σε προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ προσλήψεις προβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε προσλήψεις εξπρές προβαίνει η ΕΛ.ΑΣ. με πρόθεση να εντάξει στο δυναμικό της 1.500 επιπλέον ειδικούς φρουρούς.
Η κίνηση αυτή τελείται με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες, με την αστυνομία να θέλει να ολοκληρώσει χωρίς ΑΣΕΠ τις προσλήψεις μέχρι τον Ιούνιο, κάτι το οποίο φέρει έντονο προεκλογικό άρωμα.
Βασικά κριτήρια πρόσληψης αποτελούν το δίπλωμα οδήγησης για παπάκια ή και φορτηγά, καθώς και η στρατιωτική θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών σκοπός είναι να αναλάβουν υπηρεσία τον Σεπτέμβριο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το νέο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει συμπληρώσει μόλις δύο μήνες στη σχολή και άλλους δύο σε πρακτική.
Ο διαγωνισμός θα δημοσιοποιηθεί αρχές Μαΐου, ενώ οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει το 28ο έτος της ηλικίας τους. Πέραν των κριτηρίων που προαναφέρθηκαν, μόρια θα λαμβάνουν οι υποψήφιοι και από τον βαθμό απολυτηρίου Λυκείου, το πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ καθώς και από την γνώση ξένης γλώσσας.


Τράπεζα της Ελλάδος:
Δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου
, από την περαιτέρω ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών, σύμφωνα με έκθεση των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας παραδίδοντας σήμερα αντίγραφο της έκθεσης στα πέντε κόμματα.
Πρόκειται για συνέχεια της έκθεσης που είχε υποβληθεί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής το Δεκέμβριο του 2008 και αφορά περαιτέρω έλεγχο.
Ο κ. Σιούφας υπενθύμισε τα εξής:
"Τα μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2008 περιελθόντα στη Βουλή έγγραφα που περιείχαν λογαριασμούς είχαν δοθεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων. Είχαν αποσταλεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και κατόπιν και αυτών η Τράπεζα της Ελλάδος συνέταξε τη σημερινή νέα, πληρέστερη έκθεση".
Τέλος, σημείωσε ότι "αντίγραφο της έκθεσης αυτής μετά συνημμένων πινάκων παρεδόθη σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως δε μου ανακοίνωσαν οι ανωτέρω ελεγκτές από την ανάλυση των λογαριασμών, δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων".


Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα 26 Νομαρχίες σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες διαφοροποίησαν τη θέση τους από από την Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) που αποφάσισε αναστολή των προγραμματισμένων για σήμερα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Κύριο αίτημα, μεταξύ άλλων, η απόσυρση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των τελών αδείας και των τελών μεταβίβασης οχημάτων.
κλειστή και η νομαρχία Κυκλάδων.



Μία υπόθεση που έχει αναλάβει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.
Σύμφωνα πάντα με το αστυνομικό δελτίο, αστυνομικοί ανέφεραν συνάδελφο τους, καθώς αντικατέστησε τα καινούρια ελαστικά των δύο πίσω τροχών του περιπολικού, τα οποία είχαν αλλάξει πρόσφατα, με τα φθαρμένα ελαστικά του δικού του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τοποθέτησε τα νέα λάστιχα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα πάντα με την αναφορά τους οι αστυνομικοί μετέφεραν το περιπολικό σε βουλκανιζατέρ για να αλλαχθούν τα φθαρμένα λάστιχα. Αμέσως μετά το περιπολικό επέστρεψε στο τμήμα και οι αστυνομικοί έκαναν κανονικά την υπηρεσία τους μέχρι που έσκασε το λάστιχο. Πήγαν αμέσως σε βουλκανιζατέρ και ανακάλυψαν ότι τα λάστιχα είχαν κάνει τα χιλιόμετρα τους. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας…”



πηγές: tvxs,newsblog