Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

συνέδριο υπαλλήλων της ΚΥΠ-Παυλίδης-Βατικανό-

…με τα χρήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και τη «βοήθεια» του εισαγγελέα της χούντας..

Ανάστατες είναι οι αρχές ασφαλείας της Κρήτης (δουλειές με φούντες τους ανέθεσαν) από την απόφαση του κ. Παυλόπουλου να χρηματοδοτήσει το συνέδριο των υπαλλήλων της ΚΥΠ, ναι του παραρτήματος της Cia στην Ελλάδα, στο MINOA PALACE (…εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 250τμ. με χωριστό ρηχό τμήμα για παιδιά, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, sauna, hammam, jacuzzi, cocoon, προγράμματα υδροθεραπείας, αισθητική περιποίηση προσώπου και σώματος, αρωματοθεραπεία, hot stones, θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, σιάτσου, κομμωτήριο…).
Κι όλα αυτά με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού! Για να γίνει κατανοητό η χρηματοοικονομική «σχέση» κυβέρνησης-συνδικαλιστών ΚΥΠ, ενώ Συνέδριο θα είναι μονοήμερο (3 Μάη), οι ΚΥΠατζήδες φθάνουν την Πέμπτη 30 Απρίλη στο MINOA PALACE και αναχωρούν μετά το Συνέδριο.
Η παρέμβαση για να «επιλεγεί» το ξενοδοχείο MINOA PALACE και να χρυσοπληρωθεί… ήταν του εισαγγελέα της χούντας και πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, για να ενισχυθούν οι κομματάρχες του στα Χανιά!
Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας, είναι οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν μαζικοί φορείς των Χανίων, αλλά κι ολόκληρης της Κρήτης, που δεν ξεχνούν το ρόλο της ΚΥΠ στις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, αλλά ειδικότερα όταν με την ισραηλινή Μοσάντ τρομοκράτησαν τους φιλάθλους
στον αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδας – Ισραήλ.
Μάλιστα, έχει ζητηθεί "συνδρομή" από τη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας... ώστε να μην ενοχληθούν οι συνεδριάζοντες ρουφιάνοι!4 Μαίου η υπόθεση Παυλίδη

Την Δευτέρα 4 Μαϊου θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των άγονων γραμμών. Στη συνέχεια, μετά τα μεσάνυχτα, θα ακολουθήσει η μυστική ψηφοφορία που θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης. Επιπλέον, την Τρίτη 28 Απριλίου, θα επανεξεταστεί ο αδελφός του Αριστοτέλη Παυλίδη, Αναστάσιος, καθώς και ο επιχειρηματίας Κλέαρχος Ρούτσης.
Παράλληλα, η Επιτροπή θα ενημερωθεί από τους τρεις εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφορικά με τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών και την Τετάρτη 29 Απριλίου θα κατατεθεί το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής. Ενισχυμένη με τη γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επί των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Παυλίδη και του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής συνεδρίασε τη Δευτέρα προκειμένου να συντάξει το πόρισμα αναφορικά με την υπόθεση των άγονων γραμμών. Στη Βουλή κατατέθηκε και η δεύτερη δικογραφία.
Η Eπιτροπή απέρριψε το αίτημα για διερεύνηση του κατηγορητηρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν κατέθεσε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής, είχε το φάκελο και μπορούσε να προβλέψει το κατηγορητήριο.
Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας οφείλεται στις ενστάσεις τις οποίες διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ.
Σε αντίθεση με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ότι από τα στοιχεία των λογαριασμών «δεν προέκυψε τίποτα», οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το πόρισμα των ελεγκτών και ζήτησαν - για περαιτέρω διευκρινίσεις - την επανάκληση αφενός του αδελφού του Αριστοτέλη Παυλίδη, Αναστάσιου, αφετέρου του επιχειρηματία Κλέαρχου Ρούτση.
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε τρία «σκοτεινά» σημεία: το μεγάλο αριθμό τμηματικών καταθέσεων μεταξύ 7.000 και 14.000 ευρώ από τον εν λόγω επιχειρηματία στο λογαριασμό του Αναστάσιου Παυλίδη από το 2002 ως το 2008, τις αναλήψεις ύψους 63.000 ευρώ από το λογαριασμό του αδελφού του πρώην υπουργού Αιγαίου το διάστημα κατά το οποίο η κόρη του Αριστοτέλη Παυλίδη φαίνεται ότι επισκευάζει το σπίτι στο Ψυχικό δαπανώντας 65.000 ευρώ, καθώς και τις μεγάλες πιστώσεις στο λογαριασμό του αδελφού του Αριστοτέλη Παυλίδη, μεταξύ 2007 και 2009, από μέλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ενδέχεται να κληθεί και ο τελευταίος για κατάθεση).
Η ΝΔ επικαλείται τέσσερις λόγους για τους οποίους δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση: ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης δεν αναφέρει ότι απειλήθηκε με βλάβη των συμφερόντων του, ο ίδιος βεβαιώνει ότι ο πρώην υπουργός δεν γνώριζε τα μεταξύ Μανούση – Ζαχαρίου, η κατάθεση του Φώτη Μανούση δεν προσδιορίζονται ο τρόπος, το μέσο και γενικά οι περιστάσεις που σχετίζονται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας που αποδίδονται στον υπουργό και, τέλος, δεν αποτελεί απόδειξη ή ένδειξη ενοχής η απομάκρυνση και επαναπρόσληψη του Παναγιώτη Ζαχαρίου, αφού είναι μεταγενέστερη της διάπραξης του αδικήματος.
Την ανάγκη διερεύνησης από το δικαστικό συμβούλιο ακόμα τριών αδικημάτων, της παθητικής δωροδοκίας, απιστίας και παράβασης καθήκοντος επισημαίνει στο πόρισμά της η αξιωματική αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ με το πόρισμά του θα τάσσεται υπέρ της παραπομπής για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση. Ωστόσο, θα γίνεται και σαφής αναφορά για τα αδικήματα της δωροδοκίας και παράβασης καθήκοντος και την αναγκαιότητα να διερευνηθούν από το δικαστικό συμβούλιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει να περιληφθεί στην πρόταση για την παραπομπή του πρώην υπουργού, εκτός από το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, και αυτό της παθητικής δωροδοκίας.
Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί, εκτός και αν προηγηθεί σχετικό αίτημα των ψηφοφόρων του, επανέλαβε ο πρώην υπουργός Αιγαίου.

στα μαλακά..

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή της υπόθεσης των ομολόγων Γ. Λέκκα, οι δύο από τους τρεις υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που κλήθηκαν για υποθέσεις αγοραπωλησιών ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2001 έως 2005.To «Σεξουαλικά εγκλήματα και το Βατικανό» είναι ένα ντοκιμαντέρ του Colm O'Gorman, ο οποίος είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν καθολικό ιερέα στην επισκοπή της Φερνς στην Ιρλανδία όταν ήταν 14 ετών. Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC Panorama και αποκάλυψε λεπτομέρειες για μυστικό διάταγμα του Βατικανού που προστάτευε τους ιερείς που διέπρατταν σεξουαλικά εγκλήματα και έπνιγε τις φωνές των θυμάτων.
O Colm O'Gorman κακοποιήθηκε από τον ιερέα Seán Fortune, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για 66 σεξουαλικές κακοποιήσεις και μία ακόμα σεξουαλική ασέλγεια κατά οκτώ αγοριών, αλλά αυτοκτόνησε την παραμονή της δίκης του. Η έρευνα του Colm και του BBC οδήγησε και στην παραίτηση του επισκόπου της Φερνς, Dr Brendan Comiskey, ενώ διενεργήθηκε και κυβερνητική έρευνα ύστερα από πίεση που άσκησε ο Colm. Το ντοκιμαντερ μπορείτε να το δείτε εδώ

πηγές: sibilla,tvxs