Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

γενικά....καθημερινά ....

Καταπάτηση του ασύλου από μηχανοκίνητες κατασταλτικές δυνάμεις

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απρίλη, μηχανοκίνητες δυνάμεις καταστολής καταπάτησαν το άσυλο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.
Με πρόσχημα τη συμπλοκή οπαδών ομάδων, με μια συντονισμένη και μεθοδευμένη κίνηση οι κατασταλτικές δυνάμεις, οδήγησαν τον κόσμο μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Η προκλητικά προμελετημένη και καλοσχεδιασμένη επιχείρηση φάνηκε από τον τρόπο που κινούνταν μέσα στους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης καθώς και από την επιλογή στρατηγικών οδικών περασμάτων.
Μέσα στους χώρους του ασύλου έγιναν αρκετές προσαγωγές και 2 συλλήψεις.Από χθες (Δευτέρα 27/4) οι νοσοκομειακοί έχουν κηρύξει επίσχεση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, από αντίστοιχο προσωπικό. Στα νοσοκομεία δλδ θα είναι μόνο όσοι έχουν εφημερία. Η κίνηση αυτή έχει να κάνει με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων (εφημερίες), τα οποίες έχουν να πληρωθούν κάποιους μήνες ή όταν πληρώνονται αυτό γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, όπως και με άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας. Κάνουν 10 εφημερίες και πληρώνονται τις 6, γιατί ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να κάνει κανείς πάνω από 6, για λόγους κόπωσης και αύξησης της πιθανότητας ιατρικού λάθους. επίσης δεν τους δίνεται το ρεπό μετά από κάθε εφημερία. Μάλιστα σε περίπτωση ιατρικού λάθους, που γίνεται στις παραπάνω ώρες που (αναγκάζονται να) είναι στο νοσοκομείο, δεν τους καλύπτει κανείς. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να μην εργαστούν (παράνομα, απλήρωτα) τις επιπλέον ώρες, γιατί δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να τους καλύψει, αν φύγουν.
Η επίσχεση δεν είναι σαφές πότε θα λήξει, αλλά λογικά ως την Πέμπτη (παραμονή Πρωτομαγιάς) και τότε θα ξανά αποφασίσουν.ΠΟΝΤΑΡΙΣΕ, ΠΑΛΙ, ΣΕ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ !...

by LOGOPLOKO

Τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο βρήκε να φέρει στην Αθήνα ο κ. Καραμανλής, προκειμένου να περάσει το προφίλ του ευρωπαϊστή και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του πολίτη για τις ευρωεκλογές.
Ο Πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής κ. Μπαρόζο είναι ο πιο αντιδημοφιλής – αυτή τη στιγμή – Ευρωπαίος πολιτικός, καθώς επικρίνεται, όχι μόνο ως εκπρόσω-πος της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας, αλλά και ως ο προεδρεύων με τα περισσότερα λάθη και αποτυχίες, τα οποία είναι αντανάκλαση των περιορισμένων δυνατοτήτων που διαθέτει !
΄Ηδη έχει δημιουργηθεί «ειδικό κίνημα» εναντίον της επανεκλογής του κ. Μπαρόζο και το χαρακτηριστικό είναι, πως περιλαμβάνει δυνάμεις και πολιτικούς απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα, ακόμα και από το χώρο της ευρωπαϊκής δεξιάς.
Η άγαρμπη κίνηση του κ. Καραμανλή, καθώς και η προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση του πορτογάλου πολιτικού, τόσο από τον Πρόεδρο της Βουλής, (του έδωσε το χρυσό μετάλλιο του ελληνικού κοινοβουλίου), όσο και από τον Δήμο Αθηναίων, (του χάρισε το χρυσό κλειδί της πόλης), που τον τίμησαν λες κι έχει κάνει κάτι το σημαντικό για τη χώρα μας, έδωσαν την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν «πολιτικό παιχνίδι» σ΄ ένα πρόσφορο γι αυτά γήπεδο !
Αν στόχος του κ. Καραμανλή, ήταν η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, με την επικάλυψη των εξελίξεων στα σκάνδαλα και την εσωτερική πολιτική, τότε η επίσκεψη του κ. Μπαρόζο ήταν μια ατυχής εξέλιξη, που μάλλον χειρότερα έκανε τα πράγματα για τη Ν.Δ. κι όχι καλύτερα…Όταν η πολιτική γίνεται κοκορέτσι!!!

H Θεσσαλονίκη μπορεί να “καυχιέται” για τον σούπερ νομάρχη της Παναγιώτη Ψωμιάδη (ή αλλιώς Πανίκα) και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του πάνω σε άλογο, σε μηχανή ή με στολή Ζορό.
Τώρα όμως και ο νομός Αττικής απόκτησε το δικό της εκπρόσωπο του κιτς και του λαϊκισμού. Το όνομα αυτού: Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
Ακούστε τι έκανε ο αθεόφοβος: σήμερα, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, οι εργαζόμενοι στο Δήμο εργάστηκαν μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι. Ημιαργία δηλαδή, προκειμένου να τιμηθεί ο “πολιούχος” του προαστίου Γεώργιος Πατούλης.
Τα καλύτερα όμως δεν... σταματούν εδώ. Στο αμαξοστάσιο του Δήμου στήθηκαν σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια με συνοδεία δημοτικών ασμάτων. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Κάτι που συνέβαινε πριν σαράντα χρόνια περίπου, τη “χρυσή” επταετία που είχε κάποτε η χώρα; Και το ανησυχητικό -απ’ ό, τι πληροφορήθηκα- είναι ότι στο πανηγυράκι που στήθηκε συμμετείχαν εργαζόμενοι απ’ όλες τις παρατάξεις. Εξάλλου μη ξεχνάμε αυτό που έχει τραγουδήσει ένας γνωστός λαϊκός βάρδος: “ο λαός τραγούδι θέλει…”.

Αυτό λοιπόν, που θα πρότεινα στον κ. Πατούλη και στους δημότες του Αμαρουσίου είναι:

1) Να καθιερωθεί η 23η Απριλίου ως ημέρα αργίας προκειμένου να τιμηθεί ο “άγιος” Δήμαρχος.

2) Ο Γιώργος Πατούλης, σε σημαιοστολισμένη άμαξα, να περιφέρεται στα λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης όπου θα τον επευφημούν αλαλάζοντα πλήθη.

3) Στις εκδηλώσεις που θα ακολουθούν ο Δήμαρχος να σέρνει πρώτος τον καλαματιανό.

4) Την επόμενη μέρα να υπάρχει δωρεάν ιατρικός έλεγχος των εργαζομένων για να μετρηθεί η χοληστερίνη τους

Ελλάς, Ελλήνων, Κοκορετσιών και μη χειρότερα, γ@#$% το φελέκι μου.
πηγές : athens.indymedia,,logoplokies