Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών της οικογένειας του Χρ. Καραβέλα


Ο ανακριτής που, όπως καταγγέλλεται από συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων, και όχι μόνο, έχει χάσει κάθε έλεγχο της υπόθεσης -κατέστησε κατηγορούμενες τις τρεις κόρες και τη σύζυγο του Χρ. Καραβέλα και εξέδωσε μαζί με τον εισαγγελέα εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους. Το 5ο μέλος της οικογένειας, ο γιος του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, τη γλίτωσε γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ακόμα ενηλικιωθεί.
Η κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποδίδει στις κόρες και τη σύζυγο του Χρ. Καραβέλα ο ανακριτής επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια και αφορά μεταβιβάσεις περιουσιακών του στοιχείων στα παιδιά του, ενώ η γυναίκα του φέρεται να εμπλέκεται ως συν δικαιούχος σε τραπεζικούς του λογαριασμούς. Σε εκτέλεση των ενταλμάτων συνελήφθη έπειτα από παρακολούθηση αργά χθες το βράδυ πρώτη η 22χρονη κόρη του Χρ. Καραβέλα, η οποία κρατούνταν επί ώρες σε περιπολικό έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Εκάλη, καθώς οι αστυνομικοί περίμεναν να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι "καταζητούμενοι".

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, γύρω στις 11.30 το βράδυ η Αστυνομία, παρουσία και εισαγγελέα, εισέβαλε στο σπίτι για να διενεργήσει έρευνα.
ο συνήγορος του Χρ. Καραβέλα, Ι. Μαρκουλάκος, χαρακτήρισε την πράξη αυτή του ανακριτή ως παραλογισμό που γίνεται «για λόγους εντυπωσιασμού». «Δεν μπορεί να φυλακίζονται, τόνισε, παιδιά 22 και 23 ετών γιατί ο πατέρας τους τους αγόρασε ένα σπίτι ή τους έδωσε κάποια χρήματα και θα πρέπει να καταστούν ένοχα».

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ΝΔ



Ένας γενικός γραμματέας της Αρχής Δίωξης ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ουρουγουάη, δρων εκ καθήκοντος, ανάγκασε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αντιδράσει -με σκανδαλώδη καθυστέρηση- ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Χρ. Καραβέλα, κατηγορούμενου στην υπόθεση Ζίμενς.
Ο Δένδιας έλαβε γνώση του παγώματος μετρητών και ακινήτου του Καραβέλα από τις αρχές της Ουρουγουάης την Τρίτη 26 Μαΐου μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά αποφάσισε να ενημερώσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά μόνο δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, ώστε να εκδοθεί η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών βραδυπόρησε εντυπωσιακά να ενημερώσει την υπουργό Εξωτερικών για την ύπαρξη του τηλεγραφήματος από το Μοντεβίδεο, το οποίο... έψαχνε το δρόμο του δύο εικοσιτετράωρα μέσα στο υπουργείο, μέχρι να φτάσει στα χέρια της υπουργού Εξωτερικών..

Ενώ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε εντολή για την πραγματοποίηση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση του τηλεγραφήματος της πρεσβείας του Μοντεβιδέο, το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση του Χ. Καραβέλα. Υπενθυμίζεται ότι το πρώην στέλεχος της Siemens, κατάφερε να διαφύγει στο Μόναχο πριν να απολογηθεί.

γιατί ασχολούμαστε με το ποιος έδινε λεφτά και όχι με το ποιος έπαιρνε ?




πηγές: enet,zougla,tvxs