Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Η «άτεγκτη» Ελληνική δικαιοσύνη


Ο κόσμος το χει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι, ότι οι εταιρίες χρηματοδοτούν τα κόμματα (και άλλους σχεδόν πάντα έχοντες σχέση με τα χρηματοδοτούμενα κόμματα ή τη χρηματοδότηση των κομμάτων). Αυτό το στηρίζω στα λεχθέντα το 1989 ή 1990 (δεν ενθυμούμαι καλώς) για όλα τα τότε κόμματα.

Έτσι εδώ και... χρόνια, δεν προχώρησαν σε σύστημα παρόμοιο με της Αμερικής, όπου επιτρέπεται η χρηματοδότηση των κομμάτων φτάνει να γίνεται φανερά με ανακοίνωση κάθε χρηματοδότη (πχ χρηματοδότηση ακόμα και ιδρύματος Μπίλλ Κλίντον, εν αναμονή εκλογής της συζύγου του ως προέδρου των ΗΠΑ). Και φαίνεται ότι συνέχιζαν το ελληνικό σύστημα..

Εγράφη και ελέχθη στα ΜΜΕ, ότι, παραμονές ευρωεκλογών...
η Δικαιοσύνη της χώρας μας θα έπρεπε να δείξει την αυστηρότητά της στα θέματα αυτά ηθικής και δεν έπρεπε να περιμένει ούτε λεπτό, πχ. μετά τις ευρωεκλογές. Θα μπορούσα να πω καλώς.

Σήμερα όμως στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου, άκουσα την εξής είδηση:

Στον λογαριασμό του Εμμανουήλ Σταυριανού συνταξιούχου διευθυντικού στελέχους της Siemens, βρέθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο κ. Σταυριανός δεν κατηγορήθηκε για χρηματισμό οιουδήποτε ούτε βρέθηκε κάποια ύποπτη κίνηση του λογαριασμού του. Μόνον εκλήθη να αιτιολογήσει την προέλευση των χρημάτων. Ισχυρίστηκε ότι αυτά αποτελούσαν μπόνους της εταιρίας του για την πολυετή υπηρεσία του σ ͐ αυτήν.

Όμως ο κ. ανακριτής δεν επείσθη (αλλά υποψιαστείς «έξυπνα» αλλά χωρίς αποδείξεις, από ότι άκουσα και αν αυτό ισχύει) και προφανώς θεώρησε ότι ίσως τα χρήματα αυτά αποτελούσαν «εφεδρεία για χρηματοδοτήσεις» και έτσι με ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε χθες το βράδυ η προφυλάκιση του Εμμανουήλ Σταυριανού, 78 ετών με καρδιακά προβλήματα τριών μπαϊ πας και πρόσφατες άλλες ενοχλήσεις στην καρδιά του, σύμφωνα με υπόμνημα που είχε υποβάλει στον εισαγγελέα ο δικηγόρος του.

Μετά την προφυλάκιση του χθες το βράδυ, ο κ. Σταυριανός υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

Χωρίς άλλα σχόλια για το θέμα. Η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της φοβούμενη φαίνεται , όποιος καεί στο χυλό, έστω και ίσως ηθελημένα, φυσάει και το γιαούρτι, λέει η παροιμία, μήπως βρισκόταν ξαφνικά στην Γερμανία και ο ελληνικής υπηκοότητας κ. Σταυριανός, όπως βρέθηκε ο τέως Γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος κ. Χριστοφοράκος, κάτοχος και γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος λέγεται αλλά είναι και σίγουρο ότι γνωρίζει τα πάντα για τα κόμματα.

Ερώτηση. Γιατί δεν τολμούν να διευκρινίσουν τα λεχθέντα του κ. Τσουκάτου;;; Χωρίς να σημαίνει ότι αναφέρομαι μόνον στο κόμμα του κ. Τσουκάτου.

Επίσης η δικαιοσύνη μας, λέτε, να είναι τόσον αυστηρή και με πολιτικούς μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας από τον κ. Σταυριανό, σε περίπτωση που, πράγμα μάλλον απίθανο, βρεθούν στο λογαριασμό τους πχ ένα εκατομμύριο ευρώ;;;



από: paideia-gr