Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

εργασιακός μεσαίωνας καταγγελία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αρκαδίας

Καταγγέλλουμε την απόφαση των υπευθύνων της χαρτοβιομηχανίας «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε» στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης να θέσει από τις 15 Φεβρουαρίου 2009 σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα δύο εργαζομένους και πριν λίγες μέρες άλλους τέσσερις.

Η Επιχείρηση παρουσιάζει κέρδη, αξιοποιώντας το κλίμα της οικονομικής κρίσης και με πρόσχημα «στοκάρισμα» της παραγωγής προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια όταν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο δεν συμφώνησαν στην πρόταση της για 6ώρη εργασία στο τμήμα της παραγωγής προκειμένου να μη προχωρήσει σε απολύσεις.
Μετά τις διαθεσιμότητες η Εταιρεία προχώρησε από την αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου σε πρόγραμμα βαρδιών εργασίας από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή βράδυ.
Εν μέσω διαθεσιμότητας η διάθεση της παραγωγής προχωρά κανονικά και οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης με την λογική του «αποφασίσομεν και διατάσομεν» προχώρησαν στην λειτουργία του εργοστασίου το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μαρτίου, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, δημιουργώντας συνθήκες σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, υλοποιώντας τις προτάσεις των Μίχαλου - Μυλωνά και τις κατευθύνσεις του Σ.Ε.Β.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας απαιτεί την κρίση να την πληρώσουν μόνο αυτοί που τη δημιούργησαν. Το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες που στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων πολιτικών κατάφεραν να συσσωρεύσουν τεράστια υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργείο, Σ.ΕΠ.Ε, Ι.Κ.Α) να συμβάλουν στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, προχωρώντας σε αυστηρές κυρώσεις στην εν λόγω Επιχείρηση.
Καλούμε τη Διοίκηση της «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε» να προχωρήσει άμεσα στην άρση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

εργασιακός μεσαίωνας καταγγελία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αρκαδίας