Τρίτη 12 Μαΐου 2009

τοπικά 12/05/09

Ένας 37χρονος υπάλληλος του δήμου Ίου, φέρεται, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κυκλάδων, ότι είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας, με θύμα την 59χρονη μαγείρισσα του δημοτικού παιδικού σταθμού Ίου, που είχε γίνει το πρωί της 4ης Μαΐου 2009.

Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή με συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι, μέσα στο μαγειρείο του παιδικού σταθμού.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος, που έκανε χρέη διαχειριστή του δήμου, παρακρατούσε τα χρήματα της γυναίκας από τις μισθολογικές προαγωγές της και τις αναδρομικές της αυξήσεις.
Όταν η 59χρονη γυναίκα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις αποδοχές της, έκανε αίτηση στην υπηρεσία της, προκειμένου να της δοθούν αναλυτικά τα στοιχεία της μισθοδοσίας της.
Σύμφωνα με την αστυνομία, βασιζόμενη στην ομολογία του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και ομολόγησε την πράξη του, ο 37χρονος, επειδή φοβήθηκε ότι θα αποκαλυπτόταν η υπεξαίρεση σε βάρος της γυναίκας, την περίμενε στο σταθμό και όταν αυτή πήγε στη δουλειά της τη σκότωσε, χτυπώντας την πολλές φορές με σφυρί στο κεφάλι.
Ο 37χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Νάξου.



Άγονες γραμμές- διαγωνισμός

Σε... γιοφύρι της Άρτας εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές. Η επιτροπή του ΥΕΝ έστειλε επιστολή στις εταιρείες που συμμετέχουν και τις ενημερώνει ότι το άνοιγμα των φακέλων με τις οικονομικές προσφορές, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αύριο, αναβάλλεται προκειμένου να εξεταστούν θέματα που προέκυψαν.
Η νέα ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη.

O εφοπλιστής Φώτης Μανούσης έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ζήτησε να παρέμβει, με αφορμή τον αποκλεισμό του από τον διαγωνισμό με το αιτιολογικό ότι δεν είχε εξοφλήσει τον επίναυλο. Ο πρόεδρος του ΣΑΣ, και γ.γ. του ΥΕΝ, καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, αφού διευκρίνισε στους παριστάμενους ότι «το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών δεν έχει αποφασιστικό ρόλο, αλλά μόνο γνωμοδοτικό», επέτρεψε στον κ. Μανούση να διατυπώσει τα αιτήματά του και τα επιχειρήματά του.
Ο ακτοπλόος κατήγγειλε ότι «ενώ υπάρχουν τουλάχιστον δύο εταιρείες που δεν έχουν εξοφλήσει τον επίναυλο, συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και παίρνουν και με αναθέσεις επιδοτούμενες γραμμές, η εταιρεία μου όχι μόνο αποκλείεται, αλλά της κατακρατούν εγγυητικές επιστολές ύψους 300.000 ευρώ».
Μάλιστα, τόνισε ότι «παρότι το υπουργείο Ναυτιλίας όφειλε στην εταιρεία πάνω από 2 εκατ. ευρώ, του παρακρατεί την εγγυητική για ανεξόφλητο επίναυλο 18.000 ευρώ».
Πρόκειται για τον διαγωνισμό που έχει στόχο την κάλυψη 17 άγονων γραμμών του πρώην υπουργείου Αιγαίου. Ήδη έχουν ελεγχθεί οι τεχνικοί φάκελοι.




Μια μέρα στη Δόξα!


Κυριακή 17 του Μάη από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Στην πλατεία της Δόξας με την ανοιχτή θέα στο Αιγαίο που κατάντησε χώρος parking.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ολοήμερο πανηγυράκι , πάνω απ’ τη θάλασσα.

Φέρτε το φαγητό σας, τα παιχνίδια σας, τα ποδήλατά σας, τους χαρταετούς σας και τα μουσικά σας όργανα.

Ελάτε να πιούμε, να μιλήσουμε, να παίξουμε, να συναντηθούμε.

Να ανακαλύψουμε άλλες πιθανές χρήσεις του χώρου.

Ελάτε να ζωντανέψουμε για μια μέρα τη πλατεία της Δόξας.

Πολίτες για το Δημόσιο Χώρο

περισσότερα στο : dimosiosxoros.wordpress.com




πηγές: enet,kykladesnews.gr