Σάββατο 4 Απριλίου 2009

υποβίβασαν μαθητή λόγω απουσιών από την Γ΄ στην Α΄ Λυκείου

από:antrikos.wordpress.com

Μια και ασχολούμαι και με Σύλλογο Γονέων, αναδημοσίευσα στο blog μου από το Ιντιμίντια το θέμα για το μαθητή που άφησαν στάσιμο και υποβίβασαν λόγω απουσιών από την Γ΄ στην Α΄ Λυκείου.
Μετά από μερικές μέρες βρήκα ως σχόλιο μια ανακοίνωση "Εκπαιδευτικών" του Λυκείου Λευκίμμης προερχόμενη από το φασιστοτρωκτικό. Απ' αυτή την ανακοίνωση, αν αληθεύει και δεν είναι μια απ' τις συνηθισμένες φασιστικές προβοκάτσιες, φαίνεται πως ο πόλεμος ενάντια στο μαθητή συνεχίζεται απ' αυτούς που πρέπει να γαληνέψουν την ψυχή του.
Έτσι όπως παρουσιάζεται η ανακοίνωση προφανώς δεν ανήκει στο Σύλλογο Καθηγητών ως όργανο του Λυκείου Λευκίμης αλλά σε μεμονωμένους εκπαιδευτικούς, κι αυτό αμφίβολο. Πάντως αν πράγματι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν την κόντρα, διαπράττουν τεράστιο παιδαγωγικό ολίσθημα.
Δεν δημοσιεύω την ανακοίνωση των "Εκπαιδευτικών" για να μη τους δώσω τροφή για συνέχεια, μπορείτε όμως να τη δείτε στο blog μου μαζί με την απάντηση στο σχόλιο, που τη ρίχνω κι εδώ με ψιλά γράμματα:

Εντάξει,
Αφού σας στηρίζει και το φασιστοτρωκτικό, καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις προθέσεις σας.
Αντί ν’ αγωνιστείτε λοιπόν να έχουν όλοι το δικαίωμα να προσφεύγουν δικαστικά όταν θεωρούν ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά τους, θεωρείτε την άσκηση του δικαιώματος ως ένδειξη πλούτου.

Επιπλέον ο καθένας μας μπορεί να δει ότι η γνώμη σας για τη δικαιοσύνη της Χώρας είναι η χειρότερη. Παρόλο που φαίνεστε πως είστε πειθήνιοι δημόσιοι υπάλληλοι, θεωρείτε ότι η δικαιοσύνη ξεπουλήθηκε σ’ αυτόν που είχε τα λεφτά και του έδωσε την αναστολή μέχρι την κανονική εκδίκαση. Αφού λοιπόν η λαμπρή δικαιοσύνης σας ξεπουλιέται για μια χούφτα δολάρια, γιατί σπεύδετε να εφαρμόσετε την απόφασή της όταν σας βολεύει; Τώρα που σας βολεύει δεν είναι ξεπουλημένη;

Γι’ αυτό ακριβώς όλοι έχουμε πάρει χαμπάρι ότι η ιστορία αυτή συνεχίζεται για λόγους αντεκδίκησης. Για να δει ο ηττημένος ποιος είναι ο νικητής. Πώς κάνουν οι προτεστάντες παρέλαση στη γειτονιά των καθολικών στο Μπέλφαστ; Να έτσι ακριβώς!
Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι σ’ όλα τα σχολεία που έχω υπόψη μου ο Σύλλογος Καθηγητών προσπαθεί να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες απουσίες για να μη μείνει το παιδί, υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις που καθηγητές δεν δίνουν τις κρίσιμες απουσίες για να περαστούν, για να γλιτώσει το παιδί το κόψιμο.
Ντροπή σας κ.κ. “Εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Λευκίμμης”!


περισσότερα εδώ