Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Τη μετατροπή των ΚΕΑ σε ΜΑΤ για τη φύλαξη του υπουργείου Ναυτιλίας ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία

Τη μετατροπή των ΚΕΑ σε ΜΑΤ για τη φύλαξη του υπουργείου Ναυτιλίας ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία με μεταθέσεις ανδρών, αφήνοντας ακάλυπτα Ιόνιο και Αιγαίο.

από το EΘΝΟΣ

Με απώτερο σκοπό την επιβολή αστυνομικού τρομοκρατικού κλίματος στο ΥΕΝΑΝΠ και στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι σε εργαζόμενους, εργάτες της ζώνης, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες ή άλλους διαδηλωτές και με ένα εντελώς πρόχειρο σχέδιο, που αναστατώνει ήδη το Λιμενικό Σώμα και τις οικογένειες των λιμενικών και αφήνει αφύλακτο, για παράδειγμα, το Ιόνιο και το Αιγαίο στα... χέρια δουλεμπόρων, προσφύγων, λαθρεμπόρων ναρκωτικών, όπλων και τσιγάρων και τα νησιά στην παραμεθόριο, ξεκίνησαν από κοινού, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ να διαλύουν, με γοργά βήματα, τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών. Να τα κατακερματίζουν, να τα μετατρέπουν σε ΜΑΤ και να υποβαθμίζουν τον ρόλο και την εκπαίδευσή τους.

Σε δυνάμεις καταστολής μετατρέπει τα ΚΕΑ το υπουργείο Ναυτιλίας, υποβαθμίζοντας την εκπαίδευσή τους, και αφήνει το Αιγαίο και το Ιόνιο στα χέρια δουλεμπόρων και λαθρεμπόρων

Η πολιτική ηγεσία φέρνει στο υπουργείο τους άνδρες των ΚΕΑ, αντί να τους στείλει στο Αγαθονήσι, στη Λέρο και στην παραμεθόριο να φυλάξουν τα σύνορά μας...

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως, στις συσκέψεις που έγιναν αυτές τις μέρες στο ΥΕΝΑΝΠ και συμμετείχαν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο αρχηγός ΛΣ, Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, και ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας -τον είχε φέρει μαζί του ο κ. Γ. Βουλγαράκης και παρέμεινε- πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος, αλλά και ο υφυπουργός Π. Καμμένος, ακούστηκε πως υπάρχει η πληροφορία ότι... κάποιοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το κτίριο του ΥΕΝΑΝΠ, με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πέρα από το γεγονός πως τέτοιες πληροφορίες δείχνουν ότι κάποιοι, εφαρμόζοντας την άκρως αντεργατική πολιτική τους, ονειρεύονται... φαντάσματα, εκείνο που έχει μέγιστη σημασία είναι πως αυτή την ώρα, στη Λευκάδα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές, οι άνδρες που υπηρετούν στα ΚΕΑ, περίπου 400, είναι αναστατωμένοι.

Αρκετοί δηλώνουν πως θα ζητήσουν να αποχαρακτηριστούν και να μείνουν απλοί λιμενικοί, οι λεγόμενοι «άσπροι» λόγω της στολής, προκειμένου να μη διαλύσουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. Και υπάρχουν και άλλοι που επιθυμούν να φύγουν από τα ΚΕΑ ή και από το Λιμενικό.

Οι εντολές προς τους ΚΕΑτζήδες στον Πειραιά ήταν σαφείς, δηλαδή τους είπαν θα γίνετε ΜΑΤ, και τους εμψυχώνουν μάλιστα για αυτό, ετοιμάζουν ένα σώμα από 35 ΚΕΑτζήδες, που μόνιμα θα φρουρεί το... στρατιωτικό -όπως πρόσφατα το χαρακτήρισε ο αρχηγός- υπουργείο και απέσπασαν περίπου 30-35 άτομα από Θεσσαλονίκη, Βόλο και Χανιά.

Επίσης διέταξαν προσωρινή παύση των ΚΕΑ στη Λευκάδα, οι οποίοι στις 26 του μήνα παίρνουν φύλλο πορείας για Πάτρα, ενώ, σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές, πιθανόν να αποσπάσουν και άλλους αποσπασματικά από Λαύριο, Χαλκίδα, Βόλο, να στείλουν κάποιους να καλύψουν πράγματι τις φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό (Μυτιλήνη ή Σάμο), τις οποίες όφειλε να καλύψει η κυβέρνηση με προσλήψεις προσωπικού. Για φύλαξη του κτιρίου του ΥΕΝΑΝΠ απέσπασαν για 18 μέρες περίπου 35 ΚΕΑτζήδες από Θεσσαλονίκη, Χανιά και αλλού και τους έδωσαν προκαταβολικά για σίτιση και διανυκτέρευση οδοιπορικά, 40 ευρώ, ημερησίως σε έκαστο.

Συγγενής λιμενικού μας είπε πως ο δικός του άνθρωπος αποσπάσθηκε και για να βγάλει τα έξοδά του αναγκάζεται να πάρει δάνειο.

Ο νομάρχης Λευκάδας, Κώστας Α. Αραβανής, απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Π. Καμμένο και στον αρχηγό ΛΣ και διαμαρτύρεται εντόνως που διαλύονται τα ΚΕΑ και πάνε στο Λιμεναρχείο Πατρών, τονίζοντας τα παρακάτω:

Τα ΚΕΑ επάνδρωναν το πλωτό Π612, κάλυπταν μια περιοχή από Παξούς μέχρι την Αραξο, ήλεγχαν όλες τις παράνομες πράξεις, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο -πρόκειται για πύλη από Αλβανία- και πήγαιναν και στον Αστακό.

Ερωτηθείς για το θέμα των ΚΕΑ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ, Γιώργος Δριβάκος, δήλωσε: «Παύονται μόνο τα ΚΕΑ Λευκάδας και πάνε στην Πάτρα, ενώ η Λευκάδα θα ενισχύεται από Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Πάτρα, όταν αυτό απαιτείται».

Πολλοί Κεατζήδες μας είπαν πως δεν θέλουν να υποβαθμίζονται και να μετατρέπονται σε δυνάμεις καταστολής απέναντι σε εργαζόμενους, καθώς ο κύριος ρόλος τους είναι η αποτροπή εγκληματικών και τρομοκρατικών ενεργειών.