Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Γιατί δεν είμαστε απόγονοι εκείνων....

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

«Και επειδή είμαστε και οι πρώτοι μάγκες, θέλουμε μάγκες πολιτικούς και σ΄ όποιον αρέσει ρε»!


Δεν υπάρχει σε κανένα κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, και ας με διορθώσει όποιος έχει βρει κάτι, όπου οι πρόγονοί μας να επιρρίπτουν ευθύνες για μια ήττα ή πανωλεθρία σε άλλους, σε ξένους πέραν των πολιτικών ηγεσιών τους.

Εκείνοι που έβαλαν τις βάσεις του πολιτικού πολιτισμού, που ισχύει μέχρι σήμερα και όχι μόνο στη λεγόμενη Δύση, ήξεραν, ότι, ευθύνες στους άλλους επιρρίπτουν μόνο οι ανίκανοι, οι αποτυχημένοι, οι αξιολύπητοι, οι άνανδροι και οι μίζεροι. Ηξεραν ότι ηθική της ευθύνης σημαίνει «αναλαμβάνω τις συνέπειες των πράξεών μου, των δικών μου πράξεων εγώ και κανένας άλλος». Ηξεραν ότι δεν μπορείς να ζητάς ευθύνες από κάποιον, που δεν έχει καμία ηθική δέσμευση απέναντί σου.

Δεν κατηγόρησαν ποτέ και για τίποτε κανέναν ξένο, ούτε καν τον Ξέρξη για την καταστροφή της Αθήνας. Ηξεραν ότι στις σχέσεις μεταξύ λαών υπάρχει μόνο το δίκαιο του ισχυρού και το στυγνό συμφέρον. Πίστευαν πως στην πολιτική, το αποτέλεσμα και μόνο το αποτέλεσμα, η λεγόμενη «αποτελεσματική αλήθεια» είναι το .........μοναδικό κριτήριο των πράξεων ενός πολιτικού.

Γι αυτό, με το παραμικρό λάθος, δεν δίστασαν να στείλουν στη φυλακή ή στην εξορία ηγέτες θρύλους όπως ο Μιλτιάδης, Κίμων, Θεμιστοκλής, κ.α.. Οι ηγέτες τους πάλι ήξεραν, ότι με το παραμικρό λάθος κινδυνεύουν να υποστούν τις βαριές συνέπειες των λαθών τους. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο ζητούσαν την ψήφο τους ηγέτες με όρχεις και όχι πολιτικοί νάνοι και μπούληδες, που πίστεψαν πως η βουλή είναι η συνέχεια του παιδικού τους δωματίου με τα μολυβένια στρατιωτάκια και τις μπάρμπι.

Βλέποντας την συντριπτική πλειονότητα των νεοελληνικών κομματόσκυλων, να βρίζουν την Μέρκελ και τους κερδοσκόπους και να υπερασπίζονται με νύχια και δόντια τους διεφθαρμένους πολιτικούς του συναφιού τους, είμαι βέβαιος, απόλυτα σίγουρος, ότι έχουμε τόση σχέση με τους αρχαίους έλληνες, όση και με τους κινέζους.

Η μόνη διαφορά είναι ότι μιλάμε σχεδόν την ίδια γλώσσα, αλλά ακόμη κι αυτήν την μιλάμε πλέον σαν ξένοι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή της μνήμης ανθρώπων που δόξασαν το ανθρώπινο γένος, να βγαίνουν διεθνώς αποτυχημένα ρεντίκολα και να ισχυρίζονται ότι είναι κληρονόμοι τους.

Εχει μήπως κανείς μας κάποια γραπτή διαθήκη τους; Οι μοναδικές γραπτές διαθήκες που υπάρχουν στη χώρα αυτή, είναι εκείνες με τα χρυσόβουλα των σουλτάνων. Αυτών απόγονοι είμαστε. Ας το καταλάβουμε. Το αποδεικνύουμε καθημερινά. Για όλες τις σύγχρονες συμφορές μας φταίνε, οι φράγκοι, οι τούρκοι, οι γερμανοί, οι αμερικανοί, οι ρώσοι και φυσικά οι εβραίοι.

Και επειδή είμαστε και οι πρώτοι μάγκες θέλουμε μάγκες πολιτικούς και σ΄ όποιον αρέσει ρε!

kafeneio-gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λες μαλακίες. Δεν θα υπερασπιστώ κανέναν παλιόπουστα που μας κυβέρνησε και μας ξέσκισε, αλλά μέχρις εκεί. Εάν δεν γουστάρεις να αποκαλείς τη μιζέρια σου Έλληνα και προτιμάς το να σε λένε τουρκόσπορο, είναι πρόβλημα σου και να στο λύσουν άλλοι. Το ότι δεν μιλάω τα ελληνικά των προγόνων μου, είναι επιλογή άλλων που δεν με ρώτησαν. Όμως δεν με καθιστά λιγότερο Έλληνα η γνώση της αυθεντικής ελληνικής γλώσσας (με την έννοια που της δίνεις εσύ). Άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες αν θες μιλούσαν διαφορετική γλώσσα από τους δικούς τους προγόνους. Αγαπάω την πατρίδα μου, θα έδινα και τη ζωή μου γι αυτήν, σιχαίνομαι όμως κάτι ψευτοκουλτουριάρηδες μαλάκες σαν εσένα που παντού βλέπουν μαυρίλα και μιζέρια και τσουβαλιάζουν τα πάντα. Ιδίωμα των ηλιθίων!
Και κάτι τελευταίο. Επειδή σαν εσένα ηλίθιοι υπάρχουν κι άλλοι που περιφέρουν την ασυναρτησία τους στο διαδίκτυο, να σε ενημερώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με ακροδεξιά ή ακροαριστερά σιχάματα.