Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Facebook λόγος αποβολής μαθήτριας σε ελληνικό σχολείο

«Ναι, κι εγώ μισώ τη διευθύντρια μου…». Έτσι ονομάζονταν ένα group που δημιούργησε μια 14χρονη μαθήτρια στο Facebook, μη αντέχοντας άλλο την αυστηρότητα της διευθύντριας της.


Σύντομα το group το ανακάλυψαν πάνω από 100 συμμαθητές της και έσπευσαν να γίνουν μέλη του, γράφοντας μάλιστα στην ιστοσελίδα και τα δικά τους σχόλια.

Κάποια στιγμή το ανακάλυψε η διευθύντρια, έθεσε το θέμα στο Σύλλογο Διδασκόντων και πάρθηκε η απόφαση να αποβληθεί η μαθήτρια από το σχολείο. Τι και αν ζήτησε συγνώμη η κοπέλα; Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη και η διευθύντρια αμετάπειστη.

Αμετάπειστοι όμως είναι τώρα και οι συμμαθητές της. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, έσπευσαν να δημιουργήσουν ένα ακόμα group στο facebook με θέμα «Θέλουμε την συμμαθήτρια μας πίσω». Ελπίζουν ότι κάτι θα γίνει. Αλλιώς καλούν τους καθηγητές να αποβάλουν και όλους όσους συμμετέχουν στο γκρουπ αυτό, δηλαδή σχεδόν όλο το σχολείο.

Το περιστατικό συνέβη στα Χανιά.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού δήλωσε ότι παρά τις αντιδράσεις, η απόφαση δεν μπορεί να αλλάξει.
Την ίδια ώρα όμως ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων εξέφρασε τη διαφωνία του, τονίζοντας ότι η αποβολή δεν θα επιβάλλονταν ως τιμωρία εάν οι καθηγητές δεν είχαν άγνοια για την ψηφιακή κοινωνία στην οποία ζούμε.

Γεγονός είναι πάντως ότι η μαθήτρια παραμένει μακριά από το σχολείο της, στο πρώτο σχετικό περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας στο πρώτο σχετικό περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας, σύμφωνα με το Star.