Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Στο εδώλιο δασκάλες, γιατί παραχώρησαν αίθουσα σε αλλοδαπούς μαθητές

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας, επειδή, χωρίς την απαραίτητη άδεια της αρμόδιας διεύθυνσης παραχωρούσε, τα απογεύματα, αίθουσα του σχολείου, για να διδάσκονται αλλοδαποί μαθητές τη μητρική τους γλώσσα -συγκεκριμένα την αλβανική και την αραβική- κατά την περίοδο 2004 - 2007.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι μάθαιναν ελληνικά, για να τα βοηθούν......
Μαζί της δικάζεται και μία εκπαιδευτικός που δίδασκε τους αλλοδαπούς μαθητές.

Τη μήνυση κατέθεσε ο νυν διευθυντής του σχολείου, ενώ στο πλευρό των εκπαιδευτικών τάσσονται ο σύλλογος γονέων του σχολείου και η διδασκαλική ομοσπονδία, ο πρόεδρος της οποίας (Δημήτρης Μπράτης) δήλωσε: «Τέτοιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιβραβεύονται και όχι να οδηγούνται στα δικαστήρια για τυπικές παραλείψεις», ενώ τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου που δίνει ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να συμπαρασταθούν στις κατηγορούμενες δασκάλες, ενώ ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Κλοιό προστασίας είχαν φτιάξει γύρω από τον νυν διευθυντή του σχολείου και μηνυτή στην υπόθεση, Εμμανουήλ Γιουτλάκη, οι αστυνομικοί όση ώρα περίμενε να καταθέσει. Ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα έκανε στροφή 180 μοιρών, ρίχνοντας αλλού την ευθύνη. Όπως είπε ο ίδιος, είχε εκφράσει την αντίθεσή του, αλλά ο τότε γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας του έδωσε προφορική εντολή, ότι, εάν δεν είναι σε θέση να διακόψει τα μαθήματα, να παραιτηθεί, για να στείλει στη θέση του άλλον διευθυντή.

«Έκανα λάθος. Έπρεπε να παραιτηθώ. Σταμάτησα το πρόγραμμα και έκτοτε θεωρούμαι φασίστας και ακροδεξιός. Δεν υπήρχε όφελος ή βλάβη από κανένα για κανέναν».
Όσον αφορά στην τότε διευθύντρια, είπε: «Είναι αθώα. Είναι άδικο να φορτωθεί αυτή τις ευθύνες».

πηγή