Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

οικολόγοι για μια ώρα....


«Ώρα της Γης» και η ενθουσιώδης ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας κορυφώνεται, όσο πλησιάζουμε στο μεγαλύτερη συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Περισσότεροι από 350 δήμοι και κοινότητες έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, αγγίζοντας τις 32.000 ατομικές εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ώρας της Γης 2009».

αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε δήμους!!!
να επισημάνουμε εδώ ότι είμαστε και αλλού πρώτοι μιας και "τρώμε" τα περισσότερα πρόστιμα από την Ε.Ε. για τις χωματερές και στο θέμα της ανακύκλωσης είμαστε 15 χρόνια πίσω.....
προσπάθειες και συζητήσεις για το περιβάλλον γίνονται από τα 80 ς....

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μια από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούνται οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα - την Ώρα της Γης.

Στόχος είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις και όλοι μαζί να αποδείξουν πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

εγώ πάντως όταν θα με ρωτήσει το παιδί μου τι έκανα για το περιβάλλον θα του πω με περηφάνια: έσβησα τα φώτα για μια ώρα..........