Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ανοιχτό ενδεχόμενο να καταργήσει το άσυλο άφησε ο Καραμανλής

«Εάν δεν δούμε πρόοδο άμεσα, θα πάμε σε ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργήσει το άσυλο, αν οι πρυτανικές αρχές συνεχίζουν να επιδεικνύουν απροθυμία στην εφαρμογή του νόμου, άφησε ο Κώστας Καραμανλής τρία 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές.



Ο στόχος του είναι να προσελκύσει ψήφους από τους λεγόμενους «νοικοκυραίους» που δεν θέλουν καταλήψεις και βανδαλισμούς και να σταματήσει τις διαρροές που έχει η Ν.Δ. προς τον ΛΑ.Ο.Σ.
Θα το σκεφθεί...
«Θα μπορούσα να το σκεφθώ», είπε στον «Αντέννα». «Τον νόμο για το άσυλο εγώ τον άλλαξα, η κυβέρνησή μου. Για να εφαρμοστεί πρέπει να ζητήσει την παρέμβαση της Αστυνομίας η Πρυτανική Αρχή, ένα πολύ πιο ευέλικτο σχήμα. Εάν δεν δούμε εκεί πρόοδο άμεσα, θα πάμε σε ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του νόμου. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ελευθερία του πολίτη, του ανθρώπου, του φοιτητή να μην καταδυναστεύεται, να μην εκφοβίζεται, να μην προπηλακίζεται, να μη δέρνεται, να μην τραυματίζεται, από μικρές ομάδες ανθρώπων, οι οποίες κάνουν εγκληματικές δράσεις».
Σε μια προσπάθεια να μειώσει την ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε ξανά μετά τη δυσλειτουργία που επιδείχθηκε στον χειρισμό της υπόθεσης Καραβέλα, το κυβερνών κόμμα ποντάρει στα φοβικά σύνδρομα της κοινωνίας και την ανασφάλεια που αισθάνεται. Ο Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε νέα μέτρα μεγαλύτερης αστυνόμευσης. «Πρέπει να έχουμε το θάρρος και να πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες εκδηλώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς».

Για τους αλλοδαπούς

Σε σκληρή γραμμή κινήθηκε και σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπόύς και τους λαθρομετανάστες, προσεγγίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ατζέντα του Γ. Καρατζαφέρη. «Δεν εννοώ ότι οι άνθρωποι αυτοί και πάντως η μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είναι φιλήσυχοι, που ψάχνουν μια μοίρα στον ήλιο, να φάνε ένα κομμάτι ψωμί», είπε. «Ομως δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία, για να είμαστε απόλυτα έντιμοι μεταξύ μας, περισσότερο απ' το μισό των κρατουμένων σήμερα στις ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί. Δεν το λέω ως κατηγορία, προς Θεού. Αλλά προσπαθούμε όσο μπορούμε να βάλουμε τάξη και κανόνες στο παιχνίδι αυτό».
Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι θα το λάβει σοβαρά υπόψη του, αλλά δεν θα επηρεάσει την κυβέρνησή του. «Ξέρω ποια είναι η αποστολή μου και το χρέος μου όχι μετά την Κυριακή, και χθες και σήμερα και μετά την Κυριακή», είπε. «Είναι η αντιμετώπιση της κρίσης».

Έστειλε μήνυμα και σε όσους βουλευτές επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την ισχνή αυτοδυναμία των 151 εδρών για να του επιβάλουν τις απόψεις τους. «Σε κανένα εκβιασμό δεν είμαι ευάλωτος», είπε. «Αυτό είναι το βέβαιο. Εκβιασμό στα 53 μου χρόνια δεν δέχτηκα ποτέ και από κανέναν. Είτε εντός είτε εκτός κόμματος».

«Ολοι από το μηδέν»

Παραδέχτηκε εμμέσως, όμως, ότι αν και θα ήθελε να διώξει κάποιους, δεν το έκανε τελικά. «Μέσα στο 2008, έχεις κάποια προβλήματα στην Κοινοβουλευτική σου Ομάδα που θα έκρινες υπό άλλες συνθήκες ότι θα έπρεπε να πας σε ποιο δυναμικές λύσεις», τόνισε. «Παίρνεις την ευθύνη γι' αυτό τον λόγο να σπρώξεις τη χώρα σε εκλογές;»

Δεν απορρίπτει τους βατοπεδινούς

Για τα ψηφοδέλτια είπε ότι όλοι οι υποψήφιοι (και όχι μόνο οι «βατοπεδινοί» και ο Παυλίδης) θα αξιολογηθούν από το μηδέν.





πηγή: ενετ