Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

......ευκαιρία!!!


Διαδικασίες πώλησης επιπλέον ποσοστού 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Τelekom αρχίζει σήμερα η κυβέρνηση, η οποία αναζητεί έσοδα προκειμένου να κλείσει τις μαύρες τρύπες των οικονομικών του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, από την οποία προσδοκά να εισπράξει σύντομα 674 εκατ. ευρώ, παρά τις προειδοποιήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη δοθεί μεγαλύτερο ποσοστό του Οργανισμού στους Γερμανούς, καθώς απειλείται να χαθεί οριστικά ο έλεγχός του από το Δημόσιο.

Η δυνατότητα εκχώρησης επιπλέον 5% του ΟΤΕ στους Γερμανούς, προβλέπεται από την αρχική συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Τelekom.
Οι όροι πώλησης- παρ΄ ότι επίσης αναφέρονται ρητά στη συμφωνία- θα αποτελέσουν αντικείμενο νέων διαπραγματεύσεων που θα έχει στην Αθήνα ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου κ. Ρενέ Όμπερμαν, κυρίως με τον υπουργό Οικονομίας και αργότερα με τον υπουργό Μεταφορών.

Ο υπουργός Μεταφορών Ε. Στυλιανίδης φαίνεται να κρατά αποστάσεις από το ...... "εγχείρημα".
Είναι χαρακτηριστικό πως, όταν προχτές ρωτήθηκε για την πιθανότητα πώλησης επιπλέον ποσοστού του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρεία, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα «αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομίας»!

Η Deutsche Τelecom, με το επιπλέον 5% θα διαθέτει το 30% και το Ελληνικό Δημόσιο το 20%

Ο υπουργός οικονομικών πάντως το παρουσίασε σαν ....ευκαιρία