Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Στο εδώλιο (...και πάλι) ο Ψωμιάδης


Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης παραπέμπεται, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, επειδή δεν έβαλε - ως όφειλε - «λουκέτο» σε γηροκομείο που ...
λειτουργούσε χωρίς άδεια στο κέντρο της πόλης και δεν επέβαλλε τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του ιδιοκτήτη του.

Μαζί με το νομάρχη και με την ίδια κατηγορία να τους βαραίνει θα καθίσουν στο εδώλιο ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας και η τμηματάρχης Εποπτείας και Ελέγχου της συγκεκριμένης διεύθυνσης. Παραπέμπεται, επίσης, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

Σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας λειτουργούσε - από το 1974 - χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Το ζήτημα διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησαν υπάλληλοι της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι και επισήμαναν το συγκεκριμένο θέμα στους προϊσταμένους τους.

Ωστόσο, οι τελευταίοι - οι οποίοι και κατηγορούνται - παρέλειψαν να κάνουν σχετική αναφορά προς τον κ. Ψωμιάδη. Σύμφωνα με το βούλευμα, όμως, ο νομάρχης «γνώριζε εξ ιδίας αντιλήψεως την έλλειψη άδειας, παρέλειψε να εκδώσει απόφαση διακοπής λειτουργίας του Οικοτροφείου Γερόντων, να την κοινοποιήσει σε Αστυνομικό Τμήμα και να επιβάλει διοικητικό χρηματικό πρόστιμο σε βάρος του».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Τελικά, το γηροκομείο έκλεισε τον Ιούλιο του 2007, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υγείας. Με την ίδια απόφαση το υπουργείο χορηγούσε προθεσμία ενός έτους σε οίκους ευγηρίας, ώστε να ρυθμίσουν αλλά και να επιλύσουν το θέμα των αδειών.






πηγές: cosmo.gr,troktiko.....