Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

ελεύθεροι επαγγελματίες οι μπάτσοι...


Αστυνόμος που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί απαιτούσε και έπαιρνε χρήματα από μετανάστες, προκειμένου να τους διευκολύνει για την υποβολή αιτήσεων ασύλου.

Για την ακρίβεια, συνελήφθησαν για την υπόθεση έξι άτομα, 2 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, δωροληψίας και παράβασης του Ν. 3386/05 «περί Αλλοδαπών».

Ένας εκ των Ελλήνων συλληφθέντων είναι 44χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνεργαζόμενος με συνεργό του ημεδαπή γυναίκα (επίσης συλληφθείσα) ενεργούσε προκειμένου οι αλλοδαποί να παρακάμπτουν τις τεράστιες ουρές που περιμένουν για τη συνήθη διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου.
Η δραστηριότητά τους αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, όταν πήραν 1.200 ευρώ προκαταβολή από τέσσερις μετανάστες και επρόκειτο να πάρουν άλλα τόσα, όταν θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικός και η συνεργός του προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, με το αζημίωτο, σε οχτώ ακόμα μετανάστες.Μόνο???Λέω εγώ τώρα....
Όλοι οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.Μέχρι να το ξεχάσουμε....


Μετά από αυτό το υπουργείο αποφάσισε οι μπάτσοι να μην θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες...θα κάνουν έναρξη επαγγέλματος αμέσως μετά την σχολή και θα κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών,όπως άλλωστε τόσοι άλλοι που συνεργάζονται με το δημόσιο.
Ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να παίρνουν και δικές τους δουλειές,να διατηρούν γραφεία παροχής υπηρεσιών για μετανάστες,νυχτερινά κέντρα,"αγανακτισμένους πολίτες",εμπόρους ναρκωτικών κτλπ.
Αυτό δίνει μια νέα πνοή στην Ελληνική αστυνομία καθώς φαίνεται αισθητά η προώθηση του νεοφιλελευθερισμού και της ελεύθερης αγοράς...
Σύμφωνο ήταν και το υπουργείο οικονομικών,καθώς θα μπορεί να φορολογεί ένα μεγάλο κομμάτι του μαύρου χρήματος που διακινείται στην Ελλάδα.
Γλυτώνοντας επίσης ένα μεγάλο ποσό,που δαπανάτε για δώρα,άδειες,κτλπ μιας και τώρα σαν ελεύθεροι επαγγελματίες οι μπάτσοι δεν θα τα δικαιούνται..

..καλές δουλειές λοιπόν...