Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Αν ο Χριστός ζούσε στην εποχή μας

Σε λίγο καιρό, θα υποδεχτούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, με όλη την πρέπουσα κατάνυξη και παρακολουθόντας για 35η φορά την ταινία-σήριαλ "Τα Πάθη του Χριστού".

Αναρωτιέμαι όμως καμιά φορά, τι θα έκανε ο Χριστός αν ζούσε στη δική μας εποχή.

Στην εποχή του υπήρχαν οι Ιουδαίοι. Βασιλείς. Εμείς έχουμε Καραμανλή και Παπανδρέου. Βασιλείς και αυτοί. Γιατί μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι αυτά τα δύο ονόματα μας κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια. Από τον μπαμπά στον υιό και από εκεί στον εγγονό.

Στην εποχή του, ο Ηρώδης, φοβούμενος μη χάσει το θρόνο του από την φημολογούμενη έλευση του Μεσσία - Βασιλιά, έδωσε διαταγή να σκοτώσουν όλα τα βρέφη ώστε να σιγουρέψει και τον θάνατο του Θείου βρέφους. Στην εποχή μας, οι κυβερνήσεις, δίνουν διαταγή να σκοτώσουν τα όνειρα των παιδιών, προτού καλά έρθουν στον κόσμο.

Στην εποχή του, μαζεύονταν όλοι οι πιστοί να προσευχηθούν, είτε σε κάποιο υπαίθριο χώρο είτε στη νεοσύστατη τότε Εκκλησία. Στην εποχή μας, οι παπάδες κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν τους πιστούς. Μαζεύονται σε μοναστήρια και στήνουν πάρτι-όργια με μικρά παιδιά, φωνάζοντας ο ένας τον άλλον Ρούλα και Σούλα.

Στην εποχή του, υπήρχαν θαύματα. Το ένα ψάρι μετατρεπόταν σε κοπάδι. Το ένα ψωμί μετατρεπόταν σε 10. Στην εποχή μας, το ψάρι είναι μεταλλαγμένο και το ψωμί βουτηγμένο στα συντηρητικά. Το μόνο θαύμα σήμερα είναι το γεγονός ότι ακόμα ζούμε.

Στην εποχή του, ο έχων δυο χιτώνες, έδινε τον έναν. Στην εποχή μας, ο έχων δυο χιτώνες, πρέπει να τους κάνεις τρεις.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτός ο γλυκύτατος, καλοσυνάτος και αναμάρτητος άνθρωπος, θα επέλεγε να σταυρωθεί ξανά για να τους σώσει από τις αμαρτίες τους ή θα έπαιρνε ένα αυτόματο και τους καθάριζε όλους.





ymagblog

1 σχόλια:

pchris είπε...

Και "τω καιρώ εκεινω" ετσι ηταν τα πράγματα όπως σήμερα ,τοτε ηταν οι γραμματεις και φαρισαιοι σημερα ειναι οι δεσποταδες και οι παππαδες (ενταξει υπάρχουν και εξαιρέσεις)Και την εποχή εκεινη οι δυο χείτωνες γινονταν τρεις και τέσσερεις απλα ο Χριστός δίδασκε ο εχων δύο να δίνει τον εναν προφανως οπως και σήμερα ουτε τοτε τοκαναν..Οπως πολυ ωραια γραφεις οπως τοτε και σημερα γινονται θαυματα αφου εξακολουθουμε να ζούμε....Τωρα αν επέλεγε ξανα να σταυρωθεί δεν ξερω αλλα το μαστιγιο σίγουρα θα το χρησιμοποιουσε και πάλι όπως τότε.
Καλη Ανάσταση