Σαφείς βολές εναντίον του Γ. Σανιδά εξαπολύει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός εάν διαπιστώσει εμπλοκή υπουργού οφείλει να διαβιβάσει "αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή" και προσθέτει ότι "δεν έχει δικαίωμα αξιολόγησης στοιχείων που αφορούν στην υπόθεση".
Όσον αφορά τη δικογραφία του Βατοπεδίου και την αρμοδιότητα του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο Δικηγορικός Σύλλογος υπογραμμίζει: "Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και το Σύνταγμα, μόλις ο Δικαστικός ή ο Εισαγγελικός Λειτουργός, στα πλαίσια οποιασδήποτε έρευνας, διαπιστώσει, ότι υπάρχει εμπλοκή υπουργού, «αμελλητί» διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η διαβίβαση γίνεται αμέσως, από αυτόν που ενεργεί την εξέταση, πράγμα που αναφέρεται ρητά στο νόμο, και μάλιστα, χωρίς να έχει το δικαίωμα αξιολόγησης των στοιχείων που αφορούν την υπόθεση. Τέτοιο δε δικαίωμα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να έχει ούτε και ο προϊστάμενός του Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά μείζονα λόγο. Και τούτο διότι, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, η δικογραφία δεν επιτρέπεται να διαβιβαστεί στον προϊστάμενο Εισαγγελέα, αλλά διαβιβάζεται υποχρεωτικά στη Βουλή από τον ίδιο τον ενεργούντα την εξέταση, χωρίς αξιολόγηση των στοιχείων, εφόσον η Βουλή είναι αρμόδια να ασκήσει δίωξη.
Εάν βέβαια από «υπερβάλλοντα υπηρεσιακό ζήλο» ο υφιστάμενος εισαγγελέας, διαβιβάσει τη δικογραφία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τις ίδιες διατάξεις, δεν προκύπτει το δικαίωμα του συγκεκριμένου Εισαγγελέα να αρνηθεί τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, και μάλιστα με σκεπτικό που καταδεικνύει ότι προέβη σε αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας (εγγράφων και καταθέσεων των μαρτύρων), εφόσον τέτοια αξιολόγηση δεν επιτρέπεται από το νόμο.
Από την ερμηνεία των διατάξεων, φαίνεται πως μόνος αρμόδιος, αλλά και υπεύθυνος, για τη διαβίβαση της δικογραφίας είναι ο ενεργήσας την εξέταση εισαγγελέας, που εν προκειμένω μάλλον κακώς ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον οποίο απλώς έπρεπε να ενημερώσει για το πέρας της εξέτασης, επειδή εκείνος του είχε παραγγείλει την συγκεκριμένη προκαταρτική εξέταση. Και επίσης δεν προκύπτει από τις διατάξεις αυτές, ότι είναι στις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (ως προϊστάμενης αρχής) η εντολή να μην διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, και μάλιστα με σκεπτικό που «προδίδει» αξιολόγηση των στοιχείων, εφόσον το δικαίωμα αυτό δεν θα το είχε, ακόμη και στην υποθετική περίπτωση που ο ίδιος προέβαινε στην προκαταρτική εξέταση".
Πρόγραμμα υποχρεωτικής εξόδου από τον ΟΣΕ για περίπου 3.000 υπαλλήλους άνω των 50 ετών, πρότεινε ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Φορέας διαχείρισης του νέου αυτού προγράμματος θα είναι ο ΟΑΕΔ, ενώ σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού, το καθεστώς θα είναι υποχρεωτικό για όσους είναι άνω των 50 ετών.
Όσοι ενταχθούν σε αυτό θα πάρουν το 70% των τακτικών αποδοχών τους, ενώ οι εισφορές τους θα καταβάλλονται από τον ΟΣΕ. Παράλληλα, θα πάρουν σε δύο δόσεις το εφάπαξ και θα συνταξιοδοτηθούν κανονικά στα 58 με 60 έτη.
Αιτία της προτάσεως αποτελεί η εφαρμογή του πλαισίου ανασυγκρότησης του ΟΣΕ, το οποίο περιλαμβάνει και περικοπές ζημιογόνων δρομολογίων, καθώς ο Οργανισμός έχει συσσωρευμένα χρέη οκτώ δισ. ευρώ.
Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν αρνητική, καθώς απέρριψαν την πρόταση, σχολιάζοντας ότι ο υπουργός επιθυμεί στην ουσία να θέσει σε εφαρμογή "πρόγραμμα απολύσεων".
Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της οικογένειας του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη να παραιτηθεί από την παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπόθεση των Ζωνιανών. Ο ειδικός φρουρός είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη συμπλοκή με κατοίκους.
Η σύζυγος του ειδικού φρουρού ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων, χωρίς όμως να διευκρινίσει τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτησή της από πολιτική αγωγή.
Τι οδηγησε την οικογενεια στο να παρει μια τετοια αποφαση;
Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε πως την υπερασπιση των οικογενειων που εμπλεκονται στην υποθεση των Ζωνιανων ,εχει αναλαβει ολη η τηλεοπτικη αφροκρεμα της δικηγοριας...
Απειλείτε το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε.
Νέοι νόμοι τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ("The Telecom Package")που προγραμματίζονται να ψηφιστούν στις 5 Μάη, αν περάσουν θα επιτρέπουν σε προμηθευτές ιντερνετ να αποφασίσουν πόσες σελίδες μπορείς να δεις και αν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα, (όπως Ρ2Ρ δίχτυα, VOIP τηλεφωνικές υπηρεσίες όπως το Skype, και όποιο άλλο πρόγραμμα θεωρούν λιγότερο κερδοφόρο.)
νέος νόμος θα επιτρέπει στους προμηθευτές να προσφέρουν στον κόσμο πακέτα σύνδεσης όπως αυτά της τηλεόρασης, με περιορισμένες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις πρόσβαση σε όλες τις σελίδες, μόνο αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο σου.
Επίσης, θα μπορούν να φιλτράρουν σελίδες και τα περιεχόμενα τους και να παρακολουθούν τις κινήσεις σου στο διαδίκτυο χωρίς οποιαδήποτε εγγύηση. Περισσότερες πληροφορίες για αυτά υπάρχουν στην σελίδα
http://www.blackouteurope.eu/
πηγές: enet,tvxs,indymedia.org
Αγνώριστη η Τόνια Σωτηροπούλου με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια
Πριν από 2 ώρες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου