αφού συναντήσαμε τον ομπάμα με το <<ζόρι>> (ομογένεια) και αφού κάναμε γαργάρα το Μακεδονία
τώρα το μόνο μας πρόβλημα είναι αν θα πάει ό ομπάμα στο Πατριαρχείο!!
Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι σαν κλασσικός Αμερικάνος πρόεδρος,κράτησε την παράδοση.
προσπαθεί να φυτρώσει δηλαδή σε ξένα χωράφια.
Κυριακή 5 Απριλίου 2009
κλασσικά..
σταματούν τις συζητήσεις για την άρση του ασύλου.........
«Δεν ξερω αν θα καλέσω την Αστυνομία.Τις επόμενες ημέρες θα ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά, και θα κρίνω. Εκτιμώ όμως ότι η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση, οπότε δεν θα τεθεί αυτό το δίλημμα»
Αυτό δηλώνει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Α. Μάνθος, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ένα βήμα πριν από την απόφαση για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ο κ. Μάνθος ζητεί έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων ΑΕΙγια να συζητηθεί το θέμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια και να ληφθούν κοινές αποφάσεις. Και αυτό γιατί οι εξελίξεις των προηγουμένων ημερών οδηγούν πλέον σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα:στην περίοδο της έντασης που διανύουμε ό,τι γίνεται σε ένα πανεπιστήμιο έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλα.
έρχονται και εκλογές.....
Φρουτάκια
Το υπουργείο Οικονομικών με τη συνδρομή και της Επιτροπής Ρύθμισης Τυχερών Παιγνίων επιχειρεί να δώσει το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των ηλεκτρικών παιχνιδιών σε 16.000 σημεία σε όλη τη χώρα, με στόχο την αύξηση της ελληνικής αγοράς τζόγου από τα 9,4 στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των εσόδων του Δημοσίου.
Με τις προβλέψεις για τους δείκτες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας να είναι δυσοίωνες και τις Βρυξέλλες να δίνουν προθεσμία στην κυβέρνηση έως το τέλος του επόμενου χρόνου για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, η λύση των «κουλοχέρηδων» φαντάζει ως ιδανική και αποτελεσματική για την άντληση πόρων.
430 ανά ώρα σε κάθε μηχάνημα. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ισπανικό μοντέλο, τα «φρουτάκια» θα λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μέσα σε καφετέριες και μπαρ. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για τόσο «λάιτ» μηχανήματα, αφού μπορεί το όριο χρημάτων να είναι μικρό, όμως ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να παίζει ξανά και ξανά. Οι «κουλοχέρηδες» της Ισπανίας, για παράδειγμα, δέχονται στοιχήματα από 0,20 έως 0,60 λεπτά με μέγιστη επιστροφή 50 ευρώ. Ομως η μεγάλη ταχύτητα του μηχανήματος επιτρέπει έως 360 παιχνίδια ανά μισή ώρα, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε μία ώρα ο παίκτης θα μπορεί να επενδύσει μέχρι και 430 ευρώ σε κάθε μηχάνημα.
Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που ο τζόγος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος και είναι ένα δημοφιλές «σπορ», οι προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει τη λειτουργία των τυχερών παιχνιδομηχανών έχουν προκαλέσει αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, βουλευτές της οποίας έφεραν πρόσφατα το θέμα στο Κοινοβούλιο.
Στην επίσημη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για την ανάγκη εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια.
Μόνο που ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ασκεί καμιά πίεση για νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών, παρά μόνο για τα «ψυχαγωγικά» ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Κι όμως το υπουργείο Οικονομικών επιμένει (κατά πληροφορίες είναι ήδη έτοιμη η σχετική νομοθετική ρύθμιση) και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μπέζα η απόφαση της απαγόρευσης λειτουργίας των «κουλοχέρηδων» με τον νόμο του 2002 έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις της Κοινοτικής νομοθεσίας.
ethnos
Πυρηνικά παζλ για πολύ λίγους.
Mπορεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να μίλησε στην Πράγα για το όραμά του για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα, αλλά έσπευσε να προσθέσει πως δεν είναι αφελής και πως γνωρίζει ότι ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί σύντομα, ίσως όχι κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Όπως σημείωσε με χιούμορ ένας δημοσιογράφος του BBC, αν λάβουμε υπ'όψιν πως ο κ. Ομπάμα είναι 47 ετών και το προσδόκιμο ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα 78 χρόνια, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τρεις δεκαετίες πριν δούμε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά!
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: σύμφωνα με στοιχεία που δίνει ιστοσελίδα του BBC, από τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, υπολογίζεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν 2.200 πυρηνικές κεφαλές, η Ρωσία 2.800, η Βρετανία 160, η Γαλλία 300 και η Κίνα 180.
Όσον αφορά τα κράτη που δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη αυτή, το Ισραήλ, αν και ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει πως έχει πυρηνικά όπλα, πιστεύεται πως διαθέτει 80 πυρηνικές κεφαλές και από 60 το Πακιστάν και η Ινδία, ενώ η Βόρεια Κορέα λέγεται πως έχει κάτω από 10.
Και παραμένει, βεβαίως, πάντα ανοικτό το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και--λιγότερο, βέβαια--της Συρίας.
Αλλά ο κ. Ομπάμα είπε και κάτι άλλο στην Πράγα που έχει μεγάλη σημασία: για όσο διάστημα θα υπάρχουν πυρηνικά όπλα, η χώρα του θα εξακολουθήσει να διατηρεί το δικό της οπλοστάσιο.
Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν μείνει μόνο μία χώρα με πυρηνικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τα δικά τους γιατί, διαφορετικά, η άλλη χώρα θα κυριαρχήσει στον
κόσμο.
Κι αν τα διατηρήσουν οι Αμερικανοί, το ίδιο θα κάνουν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.
Οι Γάλλοι, πάλι, δεν θα θέλουν να εξαρτώνται από τους Αμερικανούς, άρα θα τα διατηρήσουν και αυτοί.
Οι Βρετανοί, βέβαια, επειδή δεν θα θέλουν οι Γάλλοι να είναι οι μόνοι στην Ευρώπη με πυρηνικά όπλα, θα διατηρήσουν κι αυτοί το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο.
Πώς θα πεισθούν, ύστερα, οι χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων--το Ισραήλ, η Ινδία και το Πακιστάν--να συμμορφωθούν και να απαλλαγούν από όπλα που θεωρούν οι ίδιες όπλα εσχάτης ανάγκης;
Ακόμη πιο δύσκολα, εξυπακούεται, θα πεισθεί το σκληροπυρηνικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας.
Τι θα γίνει, εν τω μεταξύ, με τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιπυραυλική ασπίδα τμήματα της οποίας θα εγκατασταθούν στην Πολωνία και στην Τσεχία--σχέδια που έχουν προκαλέσει, ως γνωστόν, ουκ ολίγες αντιδράσεις (και απειλές!) από την πλευρά της Ρωσίας;
Όπως δήλωσε ο κ. Ομπάμα στην Πράγα, όσο υπάρχει πυρηνική απειλή από το Ιράν, η χώρα του θα εξακολουθήσει να τα προωθεί.
Βέβαια, την περασμένη εβδομάδα, στη συνάντηση που είχαν στο Λονδίνο, οι πρόεδροι Ομπάμπα και Μεντβέντεφ συμφώνησαν να ξαναρχίσουν οι χώρες τους τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτουν.
Η αμερικανική κυβέρνηση όπως έγραψε η Wall Street Journal, πιστεύει πως αν αρχίσει να μειώνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, θ'ακολουθήσουν κατά κάποιο τρόπο το παράδειγμά της η Ρωσία, ακόμη και η Βόρεια Κορέα και το Πακιστάν και ίσως και το Ιράν.
Όμως, εκτιμά η ίδια εφημερίδα, "η μείωση του αμερικανικού πυρηνικού οπλoστασίου, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, θα αποτελέσει κίνητρο γι'αυτές τις χώρες ν'αυξήσουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα, αφού θ'ανοίξει ξαφνικά η πόρτα που τους επιτρέπει να είναι στρατηγικά ίσοι με την τελευταία υπερδύναμη."
πηγή:ΣΚΑΪ
blogoσφαιρα
Ο αναζητούμενος, από τότε που ο Χριστός έβαλε επί τάπητος την ανεύρεσή του, αναμάρτητος, βρέθηκε ! Ζει στην Ελλάδα του 2009 και είναι πρωθυπουργός…
Με τις αγαθότερες των προθέσεων και τις χρησιμότερες των πράξεών του, είναι ο θνητός που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του, σύγχρονου, άγιου…
Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...εδώ
kourkouti.yooblog
Στόλος 10.000 νέων αυτοκινήτων για τους κρατικούς λειτουργούς
Εν μέσω οικονομική κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει το στόλο των παλιών οχημάτων που διατίθενται για τις μετακινήσεις τους σε υπουργούς, βουλευτές, γραμματείς και ούτω καθ’ εξής και να τα αντικαταστήσει με περίπου 10.000 μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία και θα αγοραστούν με leasing.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, αποφάσισε να αντικαταστήσει όλα τα κρατικά αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και τις υπουργικές λιμουζίνες, με τη μέθοδο του leasing. Ο υπουργός, μάλιστα, προτείνει τα καινούρια οχήματα να είναι υβριδικής τεχνολογίας, τα οποία είναι φυσικά πολύ φιλικά προς το περιβάλλον αλλά το κόστος τους υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος ενός μέσου αυτοκινήτου.
Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την εκποίηση των οχημάτων μέσω του ΟΔΔΥ (Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού) του στόλου των κρατικών οχημάτων και την απόκτηση νέων με χρηματοδοτική μίσθωση. Όπως υπολογίζεται στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, με τη μέθοδο του leasing μπορούν να αντικατασταθούν έως και 10.000 οχήματα που χρησιμοποιούνται από δημόσιους αξιωματούχους, κάθε λογής.
Σύμφωνα με την απογραφή των οχημάτων το 2007, ο αριθμός των κρατικών αυτοκινήτων –πλην των στρατιωτικών- ανέρχεται σε περίπου 45.000, εκ των οποίων οι 18.500 είναι περιπολικά, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κλπ., ενώ άλλα 1.500 χρησιμοποιούνται από το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τα «προσωπικά αυτοκίνητα», δηλαδή αυτά που χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης και γενικά όσοι κατέχουν ή κατείχαν κυβερνητικό, πολιτικό ή θρησκευτικό αξίωμα υπολογίζονται σε 6.200.
Ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλεται σχετικά με την αντικατάσταση των παλιών οχημάτων είναι ότι είναι υπέρογκο το κόστος τους σε καύσιμα, επισκευές και συντήρηση –το 2009 θα καταβληθούν περίπου 10,3 εκατ. ευρώ σε αμοιβές για συντήρηση και επισκευή καθώς και 36 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ειδών συντήρησης και επισκευής μεταφορικών μέσων.
Παρά του ότι είναι όντως υπέρογκα τα ποσά για καύσιμα και συντήρηση, έρευνα του υπουργείου Οικονομίας καταδεικνύει ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εξόδων, δηλαδή πάνω από 60 εκατ. ευρώ, έχουν χαθεί εξαιτίας της κατασπατάλησης καυσίμων αλλά και γενικότερων παρατυπιών, ενώ συχνά τα χρήματα αυτά κατέληγαν παράνομα στις τσέπες ιδιωτών.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Συγκέντρωση διαμαρτυρία στη Σαντορίνη για το Sea Diamond
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στη Σαντορίνη κάτοικοι του νησιού, με αίτημα την ανέλκυση του Sea Diamond. Στην απάντληση των ρυπογόνων ουσιών από το βυθισμένο Sea Diamond, δηλώνει ότι θα προχωρήσει η πλοιοκτήτρια εταιρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα αρχίσει την Τετάρτη μετά το Πάσχα, από εξειδικευμένο βρετανικό οίκο και θα ολοκληρωθεί σε 19 ημέρες.
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την ανέλκυση του ναυαγίου κατέθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία αναφέρεται πως «δύο χρόνια μετά, παρά τις κατά καιρούς τοποθετήσεις και τις εξαγγελίες του υπουργείου, για άντληση καυσίμων, ανέλκυση του σκάφους και μια σειρά άλλα μέτρα, τα προβλήματα οξύνονται».
Η κ. Παπαρήγα ρωτά τον πρωθυπουργό γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν απομακρυνθεί τα ρυπογόνα υλικά από το ναυάγιο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την άντληση των υγρών καυσίμων και των άλλων επικίνδυνων υλικών που έχει μέσα του το βυθισμένο καράβι και πότε προβλέπεται ότι θα γίνει η ανέλκυσή του.
Ρωτά επίσης τι μέτρα έχουν ληφθεί για τον καταλογισμό ευθυνών στη συγκεκριμένη εταιρεία και την αποκατάσταση της ζημιάς που προξένησε στη θάλασσα και το περιβάλλον της Σαντορίνης.